Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 135 (8359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Rădăuți a finalizat mai multe investiții în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii

Luni, 12 Iunie 2023 (14:16:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Rădăuți a finalizat mai multe investiții în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii. Anunțul a fost făcut de edilul din Rădăuți, Bogdan Loghin, după o întâlnire pe care a avut-o cu un grup al persoanelor cu dizabilități locomotorii organizată de rădăuțeanul Daniel Bodnar. „Sunt la început de drum, pe o <potecă> anevoioasă, unde noi trebuie să ne implicăm pentru a le veni în ajutor și pentru a-i face să se simtă parte integrantă din comunitatea noastră. Cei prezenți la întâlnire ne-au explicat care sunt cele mai stringente probleme cu care se confruntă și, mai mult de atât, am trecut deja la fapte”, a spus Bogdan Loghin.

El a arătat că la Spitalul Municipal au fost reamenajate la parter două grupuri sanitare care să permită accesul și au fost începute discuțiile cu directorul spitalului pentru a facilita persoanelor cu dizabilități locomotorii accesul la nivelul fiecărei secții la câte un salon cu grup sanitar special. „Vom crea încă un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități în parcarea de la Policlinică, plus alte două locuri de parcare pe Strada Putnei. În același timp, primăria a amenajat și grupul sanitar din curtea Mănăstirii Bogdana, care le permite accesul”, a arătat primarul din Rădăuți.

El a anunța că primăria va facilita accesul gratuit al persoanelor cu dizabilități la bazinul de înot didactic, acesta fiind dotat cu lifturi speciale, și în același timp va fi sporit accesul pe trotuarele din municipiu, urmând să fie realizate rampe care să le faciliteze urcare și coborârea, acolo unde acestea nu există. Bogdan Loghin a spus că și la stadionul municipal va fi amplasată o rampă specială, iar municipalitatea va iniția discuții cu supermarket-urile din municipiu pentru a supraveghea cu personalul propriu accesul persoanelor cu dizabilități la locurile de parcare pe care acestea le pun la dispoziție.

„Vom lua măsuri și pentru ca lungimea barierei private care se află la baza rampei care oferă accesul către trei bănci comerciale să fie redusă, pentru a le permite accesul”, a mai spus primarul din Rădăuți. El a subliniat faptul că anul acesta, pentru prima dată, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Rădăuți vor exista competiții sportive destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii. „Apelăm la înțelegerea fiecărui rădăuțean ca în momentul în care se gândește să parcheze pe locul de parcare destinat lor, să nu o facă, să nu le blocheze accesul și, atunci când au posibilitatea, să le întindă o mână și să le ofere un zâmbet, valorează enorm”, a transmis Bogdan Loghin. El a dat asigurări că acestea sunt doar primele etape pe care municipalitatea și grupul constituit de Daniel Bodnar și le-au propus să le realizeze împreună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Rădăuți a finalizat mai multe investiții în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Rădăuți a finalizat mai multe investiții în sprijinul persoanelor cu dizabilități locomotorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei