Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 133 (8357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9695 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6078 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmăritul Tiberius Vatamaniuc, căutat din nou de polițiști după ce pedepsele i-au fost contopite și i s-a stabilit sentința finală

Vineri, 9 Iunie 2023 (14:15:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii au contopit cele două pedepse definitive stabilite pe numele lui Tiberius Vatamaniuc, în vârstă de 43 de ani, din Sucevița, emițând un nou mandat de executare a unei pedepse rezultante de 2 ani și 6 luni de închisoare. Aceasta este așadar pedeapsa definitivă pe care o are de executat Vatamaniuc.

Având în vedere primirea noului mandat, polițiștii Secției Rurale Marginea s-au deplasat la domiciliul lui Vatamaniuc, unde s-a constatat, previzibil, că acesta nu mai este în zonă de un an de zile. Această căutare a fost mai mult formală, în condițiile în care Vatamaniuc era deja dat în urmărire, fiind arestat în lipsă și ulterior condamnat în lipsă.

Tiberius Vatamaniuc a avut probleme mari și în trecut cu legea, fiind, printre altele, condamnat pentru tentativă de omor.

Acum câțiva ani, revenit acasă, acesta a început să fie vizibil prin acțiuni legate de activismul de mediu, însă, din păcate pentru el, nu s-a putut ține departe de ”belele”.

El a fost condamnat într-un dosar pentru conducere fără permis și ”instigare la participație improprie la fals intelectual”, iar în al doilea pentru conducere sub influența alcoolului.

Pe scurt, în dosarul mai vechi, Vatamaniuc a fost condamnat pentru că a condus o mașină pe raza comunei Vicovu de Jos, având permisul de conducere anulat în acea perioadă, avariind un gard și plecând de la fața locului. Ulterior, un consătean a susținut și a dat declarații cu privire la faptul că el a condus respectiva mașină, nicidecum Vatamaniuc.

Mai mult, pentru susținerea acestei variante, au dat declarații și alți prieteni ai lui Vatamaniuc.

De precizat că cel care și-a asumat în fals că el a fost la volan a ajuns la pușcărie, în condițiile în care era deja recidivist.

Mult mai grav a fost episodul din luna aprilie a anului trecut.

Vatamaniuc a avut un conflict cu doi bărbați care au venit să îl caute și a plecat la volanul unei mașini, în urmărirea lor. În timpul urmăririi, desfășurată la o viteză spre 200 de km/h, BMW-ul în care se aflau cei doi bărbați a fost scăpat de sub control de șofer și s-a izbit de un copac și s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut la Sucevița și, din păcate, atât Adrian-Ilie Mihalescu, de 34 de ani, din Marginea, cât și Dionisie Rotar, de 47 de ani, tot din Marginea, au murit în urma acestui accident. Ultimul a decedat după o perioadă lungă în care s-a sperat că se va recupera. 

În acea noapte neagră, Tiberius Vatamaniuc, care conducea un Audi, a fost prins de polițiști după o urmărire și s-a constatat că era băut la volan. Activistul de mediu a refuzat să sufle în etilotest, dar a consimțit să meargă la spital și să i se recolteze probe de sânge. Rezultatul a fost o alcoolemie de 1,97 la mie în sânge.

Vatamaniuc a fost trimis în judecată doar pentru că a condus beat, neputându-se face legătură între urmărirea din trafic și moartea celor doi. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmăritul Tiberius Vatamaniuc, căutat din nou de polițiști după ce pedepsele i-au fost contopite și i s-a stabilit sentința finală.
 Vizualizări articol: 1545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urmăritul Tiberius Vatamaniuc, căutat din nou de polițiști după ce pedepsele i-au fost contopite și i s-a stabilit sentința finală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei