Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 102 (8326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Premii pentru lotul județean la Olimpiada de Cultură și Spiritualitate Românească, gimnaziu

Joi, 4 Mai 2023 (10:17:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni s-au întors cu un premiu II, o mențiune și patru premii speciale de la Olimpiada Națională de Cultură și Spiritualitate Românească (limba și literatura română și religie), pentru elevii de gimnaziu, de la finele lunii trecute. Competiția a fost găzduită de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia.

Premiul II a fost adjudecat de eleva Acasandrei Maria, de la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, îndrumată de prof. Zegrea Brîndușa și prof. Buta Irina.

Mențiune a obținut Bernicu Alessia Maria, de la aceeași unitate, coordonată de prof. Serhei Alina și prof. Buta Irina.

Cu premii speciale au fost recompensați: Pînzari Ana-Isabela, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, prof. Ancuța Nadia Gulei, prof. pr. Pascal Mitu; Morariu Ariana, clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, prof. Ancuța Nadia Gulei, prof. pr. Pascal Mitu; Ciobanu Emilia Maria, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, prof. Silvia Forij, prof. Daniela Mirela Iliuță; Zaharia Eva Maria, clasa a VIII-a, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, prof. Gabriela Ilisei, prof. pr. Remus Justinian Cojocar.

 

·       Premierea

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, a avut loc festivitatea de premiere și ceremonia de încheiere a olimpiadei.

Au luat parte la eveniment reprezentanți ai Ministerului Educației (ME), ai Patriarhiei Române, ai Inspectoratului Școlar Județean Alba, ai Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și ai autorităților județene și locale.

Au fost oferite din partea Ministerului Educației Naționale premiile I, II și III pentru cei 12 elevi ai claselor V-VIII care au completat podiumul fiecărui an de studiu. Premiile, constând în sume de bani, au fost oferite de către conf. univ. dr. Florina Achim.

Inspector școlar pentru religie, prof. Daniela Ceredeev (vicepreședinte în comisia națională) a înmânat mențiunile pentru tinerii clasați pe pozițiile următoare locurilor I-III, respectiv pentru 15% dintre elevii fiecărui an în parte. Au primit mențiuni 13 tineri din clasa a V-a, 10 elevi aparținători clasei a VI-a, 10 tineri din clasa a VII-a și, de asemenea, 10 elevi aflați în clasa a VIII-a.

Olimpiada are un generic bogat în semnificații „Frumuseţea sacră a lumii": Creația ca dar al iubirii divine (clasa a V-a); Eu și universul meu familial (clasa a VI-a); Omul în comuniune cu semenii și divinitatea (clasa a VII-a); Iubirea ca formă de comuniune și împlinire (clasa a VIII-a).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii pentru lotul județean la Olimpiada de Cultură și Spiritualitate Românească, gimnaziu.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Premii pentru lotul județean la Olimpiada de Cultură și Spiritualitate Românească, gimnaziu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei