Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 101 (8325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angajatul Direcției Domeniului Public care a pipăit o fetiță în Parcul Tătărași a scăpat de pușcărie

Miercuri, 3 Mai 2023 (14:23:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 60 de ani care lucra la Direcția Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Suceava și care a atins în locuri sensibile o fetiță care se afla în Parcul Tătărași a scăpat de pușcărie. Deși inițial Judecătoria Suceava îl condamnase la pedeapsa de 3 ani și 2 luni de închisoare, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au admis apelul declarat de Viorel Belțic. Acesta a scăpat în final cu o pedeapsă de 2 ani de închisoare, dar cu suspendare sub supraveghere, soluție care este definitivă. Curtea de Apel Suceava a diminuat semnificativ și cuantumul daunelor morale pe care Belțic trebuie să le achite fetei, de la 40.000 de lei la numai 10.000 de lei. 

O fetiță în vârstă de 12 ani, din Fălticeni, venise cu bunicul său în Parcul Tătărași în ziua de 29 iulie 2022. Viorel Belțic, din Salcea, angajat la Domeniul Public, se afla în parc în timpul serviciului. La un moment dat, bărbatul s-a apropiat de fetiță într-un loc ferit și a atins-o pe sâni. Bărbatul ar fi insistat pe lângă fată că vrea să îi caute ”inimioara”. Minora s-a speriat și a început să strige după ajutor. Bunicul acesteia a sunat la 112 și astfel la fața locului a ajuns un echipaj de poliție. Au fost demarat imediat cercetări. Bărbatul acuzat a fost audiat, iar a doua zi a fost deja prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. Minora a fost evaluată de un psiholog. 

Viorel Belțic a fost arestat preventiv în data de 20 iulie 2022, însă pe 5 august a fost pus în libertate, în apel, sub măsura controlului judiciar. Conform Codului Penal, actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în articolul 218 (violul), cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatul Direcției Domeniului Public care a pipăit o fetiță în Parcul Tătărași a scăpat de pușcărie.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajatul Direcției Domeniului Public care a pipăit o fetiță în Parcul Tătărași a scăpat de pușcărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei