Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 43 (8267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava a „cules” de pe străzi, în nici două luni, peste 200 de câini fără stăpân

Miercuri, 22 Februarie 2023 (14:10:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Capturarea câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Suceava nu poate ține pasul cu numărul din ce în ce mai mare al animalelor abandonate. Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, în conferință de presă, că numai de la începutul acestui an, deci în mai puțin de două luni, au fost strânși de pe străzi 203 câini, comparativ cu întreg anul 2022, când au fost capturați circa 677 de câini. Harșovschi a precizat că adăpostul din lunca Sucevei este la capacitate maximă, cu 500 de câini aflați în întreținere, iar în tot județul Suceava sunt patru adăposturi, dintre care doar două sunt autorizate. Administrația locală speră ca prin campanii de sterilizare derulate nu numai în municipiul Suceava, ci și în localitățile limitrofe, prin microciparea tuturor câinilor din adăpost și reguli mai stricte de adopție să scadă numărul care umblă liberi pe străzi.

Serviciul de ecarisaj al primăriei a fost dotat cu un cititor de microcipuri și au fost, de asemenea, comandate 600 de astfel de dispozitive care permit atât identificarea animalului, cât și a persoanei care l-a adoptat și l-a lăsat din nou pe stradă. Atunci când sunt înregistrate astfel de cazuri, primăria sesizează Poliția Animalelor și cei care lasă câinii liberi pe domeniul public riscă amenzi consistente.

A fost făcută, totodată, o „hartă a locurilor de abandon”, pe care figurează zone precum intrarea în Suceava dinspre Ipotești, zona Brădet, la capătul Bazarului, pe malul Sucevei, la intrarea în Burdujeni dinspre Plopeni, la marginea cartierului Obcini etc.

Costul de capturare a unui câine este de 130-150 de lei, în funcție de talie. În ceea ce privește necesarul de hrană din adăpost, acesta este estimat la 5,5 tone de hrană uscată lunar.

Lucian Harșovschi a mai spus că „toată lumea iubește câinii”, dar oamenii trebuie să înțeleagă faptul că locul lor nu este pe străzi și nici dragostea nu se manifestă aruncându-le de la geam o bucată de pâine sau un os. 

În cursul anului trecut, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au ajuns 418 persoane mușcate de câini, din care 6 au avut nevoie de internare în spital. De la începutul acestui an, au fost mușcate și au avut nevoie de îngrijiri medicale la spitalul din Suceava aproximativ 30 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a „cules” de pe străzi, în nici două luni, peste 200 de câini fără stăpân.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava a „cules” de pe străzi, în nici două luni, peste 200 de câini fără stăpân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei