Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 43 (8267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursuri de formare profesională pentru șomeri, persoane cu dizabilități, persoane cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani

Miercuri, 22 Februarie 2023 (13:19:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de persoane, șomeri și persoane inactive, persoane cu vârste între 55 și 64 de ani, persoane cu dizabilități, oameni cu nivel redus de educație, vor putea urma cursuri de formare profesională prin intermediul proiectului „CRIOS - Competențe Regionale Inovative pentru Ocupare Sustenabilă”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat prin Programul operațional Capital uman 2014-2020, POCU/1080/3/16/157124. Valoarea totală a proiectului este de 4.864.626,23 lei. Perioada de implementare este 3 ianuarie – 31 decembrie 2023.

Beneficiarii proiectului vor fi împărțiți pe mai multe grupe: două grupe vor avea câte 50 de persoane și vor dobândi calificare în domeniul lucrător comercial; două grupe a câte 51 de persoane vor urma cursuri în domeniul confecționer asamblor articole din textile; o grupă formată din 26 de persoane se va califica în meseria de ospătar, o grupă formată din 25 de persoane va fi pregătită pentru a lucra în domeniul hotelier – cameristă; o grupă cu 25 de persoane va urma cursuri de ajutor bucătar și o grupă formată tot din 25 de persoane va dobândi competențe în domeniul lucrător în comerț.

Proiectul „CRIOS - Competențe Regionale Inovative pentru Ocupare Sustenabilă” a fost lansat marți, 21 februarie 2023, online, prin intermediul platformei ZOOM. Acesta este implementat de Centrul de Dezvoltare Socială (Solicitant), în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, și are ca perioadă de implementare ianuarie-decembrie 2023.

 

·        „Vor fi mediate peste 200 de persoane, din care mai bine de 90 se vor angaja”

Cuvântul de deschidere în cadrul conferinței de lansare a proiectului a fost susținut de Norica Maria Andrei, expert formare profesională, care a subliniat că „prin acest proiect se vor face cursuri de nivel doi, cu o durată de aproximativ trei luni, dar lucrul cel mai important este ca cei care au participat la cursuri să-și dorească și angajarea”. Proiectul a fost prezentat de Roxana Ateșoae, manager proiect CRIOS, care a menționat faptul că „prin proiect vor fi mediate peste 200 de persoane, din care mai bine de 90 se vor angaja”. Petru-Vasile Gafiuc, președintele Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, în calitate de partener, a precizat că proiectul CRIOS este „un proiect ambițios, ce oferă posibilitatea calificării persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, dar și șomerilor, și în același timp va fi o oportunitate și pentru angajatorii din zona de Nord-Est a României să angajeze personal calificat”.

 

·        „Există mare nevoie de personal calificat”

La eveniment au participat și oficialități, reprezentanți ai AJOFM Suceava, DGASPC Suceava, IMM Suceava și reprezentanți din partea antreprenoriatului și membrii echipei de lucru din proiect. Subprefectul Județului Suceava Cristian Șologon și-a exprimat bucuria de a afla că „un nou proiect este lansat în beneficiul comunității și în mod special în folosul persoanelor vârstnice, dar și al persoanelor cu dizabilități” și a adăugat că organizatorii proiectului se vor bucura de „întregul sprijin al Instituției Prefectului, în măsura în care va fi nevoie pentru reușita proiectului”.

Expert superior în cadrul Serviciului rezidențial adulți din cadrul DGASPC Suceava, Andreea Elena Stoica a atras atenția asupra faptului că „există mare nevoie de personal calificat, cu atât mai mult pentru persoanele cu dizabilități, care își doresc angajarea, dar nu știu din punct de vedere legislativ dacă pot să facă acest lucru”.

Reprezentantul IMM-urilor Suceava, Gabriela Saritianu, a afirmat că „prin acest proiect se poate rezolva calificarea forței de muncă și pentru anumite categorii de persoane dornice de muncă”, iar Anca Capverde, din partea AJOFM Suceava, a ținut să aprecieze importanța unui astfel de proiect, dar și faptul că instituția pe care o reprezintă poate veni în sprijinul echipei care lucrează la acest proiect.

Proiectul „CRIOS - Competențe Regionale Inovative pentru Ocupare Sustenabilă” are ca obiectiv creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea calității vieții pentru 202 persoane, șomeri și persoane inactive, cu accent pe șomeri de lungă durată, lucrători vârstnici (55-64 ani), persoane cu dizabilități, persoane cu nivel redus de educație, din regiunea Nord-Est „prin măsuri personalizate și integrate de stimulare a ocupării în sectoare economice competitive și programe de formare profesională a adulților”. Informații suplimentare despre proiect puteți obține de la Daniela Năsui, telefon: 0770 367 769, adresa de e-mail: office@bucovinainstitute.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de formare profesională pentru șomeri, persoane cu dizabilități, persoane cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursuri de formare profesională pentru șomeri, persoane cu dizabilități, persoane cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei