Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 43 (8267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 600 de preșcolari s-au înscris la a XVIII-a ediție a concursului ,,Penelul fermecat”, etapa zonală

Miercuri, 22 Februarie 2023 (14:55:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 600 de preșcolari s-au înscris la a XVIII-a ediție a concursului ,,Penelul fermecat”, care anul acesta are ca temă: ,,Bucuria de fi împreună cu familia și prietenii”. Etapa zonală a manifestării cultural-artistice s-a derulat prin transmiterea lucrărilor către echipa de organizatori, jurizarea acestora de către specialiștii în domeniu și elaborarea ierarhiei participanților. Cele 606 lucrări participante, realizate de preșcolari cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani, din grupele mică, mijlocie şi mare, din zona Suceava, sunt dispuse în patru secţiuni: desen/pictură - 341 de lucrări, grafică – 58 de lucrări, modelaj - 169 de lucrări, mozaic – 38 de lucrări. Juriul a acordat 530 de premii şi 50 menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă.

Premiile acordate: 224 de premii I, 140 de premii II, 166 de premii III. Lucrările pot fi admirate la Centrul Cultural Bucovina Suceava, în perioada 24 februarie - 3 martie 2023.

Concursul a fost iniţiat de Inspectoratul Şcolar Județean (IȘJ) Suceava (inspector pentru educație timpurie, prof. Daniela Răileanu), în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici - Filiala Suceava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Știinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ștefan cel Mare” Suceava şi este organizată de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

Prof. Maria Matei, director al GPP ,,Gulliver” Suceava, ne-a spus că tema anuală a manifestării cultural-artistice ,,Penelul fermecat” a determinat preşcolarii şi cadrele didactice îndrumătoare la proiectarea şi desfăşurarea succesivă a unor activităţi specifice „în vederea stimulării înțelegerii, la nivelul preșcolarilor, a semnificației conceptelor de prietenie și familie, a motivelor, ocaziilor generatoare de trăiri emoționale pozitive în cadrul relațiilor familiale și a celor de prietenie”.

Din această perspectivă, a completat directoarea Matei, „cadrele didactice au derulat observări ale membrilor familiei, ale activităților desfășurate împreună de către copii, frați, părinți și prieteni, vizionare de filmulețe care ilustrează modalități de petrecere a timpului în familie și cu prietenii, audiere de povești, povestiri, poezii în care sunt evidențiate cele două valori, vizionare de filme didactice, de resurse electronice existente în bibliotecile virtuale ale grupelor și grădinițelor, discuții și convorbiri, vizite și întâlniri la/cu părinți, bunici, prieteni, față în față sau virtuale, citiri de imagini, de albume, în care au abordat conținuturi corespunzătoare tematicii concursului”.

 

·        Invitație „la un moment de investigație lăuntrică despre semnificația familiei și prieteniei în viața personală”

Bucuria de a fi împreună cu familia și prietenii a fost reprezentată de cei peste 600 de preșcolari participanți din perspectivă personală și poartă amprenta concepției individuale a micilor pictori asupra apartenenței la familie, obiceiuri, tradiții, rutine specifice, precum și asupra prieteniei, ilustrată în lucrări plastice care surprind relațiile dintre prieteni, jocurile împreună cu aceștia, dar și starea de bine resimțită în contexte diverse.

Preşcolarii au ilustrat plastic percepția personală asupra ,,familiei” și ,,prieteniei”, concomitent cu experiența unor trăiri emoționale intense în momentele în care au conceput și realizat lucrările. Paleta de culori, spectacolul de tonuri și nuanțe oferit de exponate poate constitui un prilej de reflecție pentru vizitatori, pe care organizatorii îi invită „la un moment de investigație lăuntrică despre semnificația familiei și prieteniei în viața personală”, despre importanța acestora la nivelul fiecărui individ, indiferent de vârstă.

„Dacă reprezentarea de către preșcolari a sentimentelor trăite în familie și cu prietenii vi se va putea părea copilărească, schematică și naivă, aceasta nu poate fi decât o primă opinie, o iluzie colorată, deoarece desenele, modelajele, mozaicurile elaborate de copii mustesc de mesaje emoționale pozitive despre familie și prieteni, care <trăiesc> în mintea preșcolarilor ca evenimente plăcute la care au fost părtași în bucurie și stare de bine. Familia și prietenia au preocupat pentru o perioadă considerabilă de timp atât cadrele didactice, cât și  preșcolarii, în încercarea reușită de a le ilustra într-o notă personală, în ipostaze pe care vă invităm să le vizualizați la Centrul Cultural Bucovina Suceava, în perioada 24 februarie - 3 martie 2023”, au transmis organizatorii evenimentului: prof. Maria Matei, director GPP ,,Gulliver” Suceava, prof. Niță Niculina, director GPP ,,1-2-3” Suceava, Lăcrămioara Avădănei, profesor învățământ preșcolar, GPN Ipotești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de preșcolari s-au înscris la a XVIII-a ediție a concursului ,,Penelul fermecat”, etapa zonală.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 600 de preșcolari s-au înscris la a XVIII-a ediție a concursului ,,Penelul fermecat”, etapa zonală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei