Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 24 (8248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi activități derulate de USV în cadrul proiectului „Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT”

Marţi, 31 Ianuarie 2023 (11:12:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect implementat de către Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava sub denumirea „Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT” – CENTRIC, demarat în urmă cu 5 ani și cu termen de finalizare 2023, derulează în această perioadă câteva activități de cercetare industrială în cadrul a patru noi contracte subsidiare. Prins în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, contractul semnat cu Ministerul Educației și Cercetării, în calitate de Organism Intermediar, se derulează pentru o perioadă de 5 ani, între 2018 și 2023, valoarea totală a acestuia fiind de 15.403.125 lei, din care 13.498.125 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unui centru de transfer de cunoștințe între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și companii activând în domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicații (TIC) în Regiunea Nord - Est a României, prioritare fiind companii din județele Suceava, Botoșani și Neamț.

Astfel, în luna noiembrie a anului trecut au fost demarate activități de cercetare industrială în cadrul a patru noi contracte subsidiare încheiate de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava cu trei firme care desfășoară activități în domeniului ICT în Regiunea de Nord-Est.

Un prim proiect presupune dezvoltarea unei game de întrerupătoare inteligente, partener fiind  Fragar Trading S.R.L., iar coordonator din partea USV, Ș. l. dr. ing. Ionel Zagan, valoarea totală a contractului fiind de 888.480 lei. Autism ASSISTant-Asistent virtual pentru dezvoltarea abilităților cognitive ale copiilor cu patologie de spectru autist  reprezintă un alt contract în cadrul căruia partener este Assist Software SRL, iar coordonator din partea USV este prof. univ. dr. ing. Cristina Elena Turcu, valoarea totală a contractului fiind de 765.725 lei. Platforma autonomă de recunoaștere și suport reprezintă un proiect contractat de partenerul Assist Software SRL, coordonator din partea USV fiind prof. univ. dr. ing. Laurențiu Dan Milici, iar valoarea totală a contractului este de 582.700 lei.

Soluție de tip smart-contract pentru lucrări doctorale (zona academică) și contracte (zona comercială) pe blockchain Solana reprezintă un proiect demarat în cadrul unui contract cu partenerul Greensoft S.R.L., coordonator din partea USV fiind prof. univ. dr. Carmen Năstase, iar valoarea totală a contractului este de 395.655 lei.Proiectul CENTRIC este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin „Program Operațional Competitivitate 2014-2020”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi activități derulate de USV în cadrul proiectului „Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT”.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noi activități derulate de USV în cadrul proiectului „Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei