Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 24 (8248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furnizarea căldurii și apei calde în zona Gării Burdujeni, reluată după aproape trei zile

Marţi, 31 Ianuarie 2023 (18:24:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calvarul sucevenilor din cele peste 2.000 de locuințe rămase fără căldură și apă caldă de duminică dimineață s-a încheiat marți seara, când furnizarea căldurii a fost reluată, prin umplerea etapizată a instalațiilor din zonă, pentru a nu se crea noi probleme, în a doua etapă fiind pornită și furnizarea apei calde.

În jurul orei 18.00, circuitul de încălzire era umplut, temperatura din punctul termic (de unde se distribuie către consumatori) era ajunsă la 41 de grade Celsius și se făceau demersurile necesare pentru a se ajunge la parametrii normali de furnizare a agentului termic.

Schimbarea s-a făcut simțită și în locuințele celor care au îndurat aproape trei zile frigul din locuințe, îmbrăcați cât mai gros, încălzindu-se cum au putut, cu calorifere electrice sau alte surse, caloriferele fiind deja dezmorțite.

Tot de marți seara urma să revină și apa caldă la robinete, doar că pornirea acesteia era programată a se face după ora 19.00, după ce se ajungea la normal cu furnizarea căldurii.

Avaria de pe conducta principală care alimentează zona Gării Burdujeni a fost remediată cu greu în principal din cauza faptului că s-a produs pe o proprietate privată traversată de rețeaua de termoficare a orașului, unde intervenția s-a făcut manual, pe o distanță mare și la adâncime, abia după limita proprietății putându-se lucra și cu utilaj.

Pe lângă faptul că uzura conductei a generat o noua avarie la scurt timp după remedierea primei, la doar zece metri distanță, în cele din urmă fiind înlocuiți 25 de metri de țeavă de termoficare, în timpul lucrării s-a constata că și pe țeava de retur existau deja doi „pori” prin care se pierdea agent termic, iar riscul de producere a unei noi avarii era foarte mare. Drept urmare, s-a înlocuit și o porțiune din conducta de retur, lucrarea fiind finalizată marți după-amiază, în jurul orei 16.00.

În continuare, se va mai lucra acolo și miercuri, pentru refacerea distrugerilor făcute pe proprietatea privată, dar și pe domeniul public, pentru readucerea la starea inițială, atât cât este posibil acum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii și apei calde în zona Gării Burdujeni, reluată după aproape trei zile.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furnizarea căldurii și apei calde în zona Gării Burdujeni, reluată după aproape trei zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei