Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 24 (8248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muncă la negru

Cinci angajatori suceveni au fost amendați cu 65.000 de lei pentru muncă nedeclarată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că în cursul lunii trecute cinci angajatori au fost amendați cu suma de 65.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Romeo Butnariu a precizat că inspectorii de muncă au efectuat 245 de controale, din care 197 în domeniul relațiilor de muncă şi 48 în domeniul securității şi sănătății în muncă, iar pentru deficiențele constatate au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 168.500 de lei.

Butnariu a spus că în domeniul relaţiilor de muncă, respectiv muncă nedeclarată, în urma celor 197 de controale efectuate s-au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 146.500 lei. În total au fost depistate opt persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care două persoane care aveau contracte individuale de muncă ce nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității, o persoană depistată la muncă în afara programului de lucru stabilit, o persoană găsită în perioada în care are contractul individual de muncă suspendat și patru persoane care nu aveau contract individual de muncă. Șeful ITM Suceava a adăugat că printre deficiențele constatate se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă sau nerespectarea prevederilor privind acordarea concediilor de odihnă și a repausului săptămânal. Șeful ITM Suceava a declarat că în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma celor 48 de controale efectuate s-au aplicat 45 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 22.000 de lei.

Pe de altă parte, Romeo Butnariu a afirmat că la începutul anului 2023, în județul Suceava erau înregistrate 138.242 de contracte individuale de muncă active, din care 128.250 pe durată nedeterminată și 9.992 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci angajatori suceveni au fost amendați cu 65.000 de lei pentru muncă nedeclarată.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cinci angajatori suceveni au fost amendați cu 65.000 de lei pentru muncă nedeclarată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei