Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 13 (8237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un tânăr încă minor a ajuns în arest după ce a spânzurat și decapitat un câine

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 (19:12:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Suceava au luat măsura reținerii în arest, pentru 24 de ore, față de un tânăr care a spânzurat și decapitat un câine. Tânărul respectiv nu are încă 18 ani împliniți.

Cazul era anchetat la poliție din luna februarie a anului trecut. Atunci, polițiștii de la Biroul Pentru Protecția Animalelor au fost sesizați prin plângere de către Asociația ”Casa lui Patrocle” cu privire la faptul că un tânăr a ucis prin cruzimi un câine pe raza comunei Horodniceni.

Atunci s-a făcut și o cercetare în teren și a mai fost găsit și un al doilea câine care avea leziuni prin tăiere în zona gâtului și a pieptului, dar care scăpase din mâna agresorului. Acest al doilea câine a fost dus într-un adăpost și salvat, dar un alt câine a fost găsit spânzurat și decapitat. Au existat și imagini în mediul online în care apăreau câinele decapitat și autorul. De altfel, de la acele imagini au început și cercetările și cazul a ieșit la iveală.

Polițiștii au demarat încă de atunci cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și pentru infracțiunea de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, fapte prevăzute de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Încă de atunci s-a știut cine a comis faptele reprobabile, însă fiind vorba de un tânăr în vârstă de 17 ani a fost nevoie, printre altele, de o expertizare psihiatrică.

”Minorul a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a săvârșit faptele cu discernământ”, a transmis acum Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

După completarea probatoriului, în cursul zilei de miercuri, 18 ianuarie 2023, Dumitru Iulian S., care are domiciliul în satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, dar care a comis actele de cruzime extreme la Horodniceni, la domiciliul cumnatului său, a fost ridicat de polițiști și introdus în arest, pus oficial sub acuzare pentru cele două infracțiuni amintite mai sus.  

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor vor continua cercetările față de inculpat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Tânărul urmează să fie trimis în judecată, pentru a primit o pedeapsă pentru faptele sale.

 

  • Al doilea reținut în arest, de la începutul anului, pentru cruzimi față de animale

Este al doilea caz din acest debut de an în care polițiștii iau măsura reținerii în arest pentru un autor de acte de cruzime față de animale.

Pe 6 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Suceava au dispus măsura reținerii față de un tânăr de 21 ani pentru săvârșirea infracțiunii de „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”. Este vorba de tânărul din Zvoriștea care postase pe rețelele de socializare imagini în care antrena doi câini metis ogar folosind iepuri vii. Iepuri care erau urmăriți și sfâșiați de câinii de vânătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr încă minor a ajuns în arest după ce a spânzurat și decapitat un câine.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tânăr încă minor a ajuns în arest după ce a spânzurat și decapitat un câine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei