Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 13 (8237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar major fără finalitate

Opt suceveni judecați pentru exploatarea sexuală a unor minore au scăpat de răspundere prin prescripție

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă un dosar major, privind infracțiunile de trafic de minori și constituire de grup infracțional organizat, cu privire la exploatarea sexuală a unor minore, s-a încheiat frustrant pentru victime și pentru cei care au făcut ancheta.

Tribunalul Suceava a dispus în ședința din 17 ianuarie încetarea procesului penal, prin prescriere, în dosarul de trafic de persoane al procurorilor DIICOT Suceava privind exploatarea sexuală a unor minore în apartamente din municipiul Suceava, o parte ajungând ulterior și prin Italia.

 

Fapte mai vechi de 10 ani. Cei opt favorizați de Decizia Curții Constituționale

Încetarea procesului penal prin prescriere a venit oarecum firesc, fiind vorba de fapte comise în mare parte în anul 2011 şi parţial în 2012. Deci acum mai bine de 10 ani.

Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au trimis în instanță dosarul în aprilie 2019, când nu exista prevederea Curții Constituționale privind prescripția faptelor cu o anumită vechime, în funcție de încadrarea juridică.

Pe lista celor judecați și scăpați acum de răspundere se află Ion Sabian Florea (implicat în numeroase scandaluri în zona Jean Bart-Gheorghe Doja), Florin Lucian Șuleap, Cristian Gheorghe Agheorghiesei, fost Filipciuc, zis „Fila” (condamnat pentru tentativă de omor și trafic de droguri), Ovidiu Apetrei, zis „Grasu” sau „Peştele” (condamnat şi el în dosarul „heroina de la mall”, privind gruparea de traficanţi de heroină pentru Insulele Canare), Rodica Moisă, Kozak Gyula, Cristian George Păduraru și Aida Stan.   

La toți a intervenit prescripția, iar pe latura civilă doar una din fete, care s-a constituit parte civilă, ar trebui să primească câte 10.000 de euro de la trei dintre inculpați.

 

Ancheta DIICOT

Succint, inculpaţii au fost acuzați că au exploatat sexual fete minore, cu vârste de 16 şi 17 ani, pe care le-au pus să se prostitueze în apartamente din municipiul Suceava, o parte fiind duse ulterior în Italia. Banii ajungeau, susţin anchetatorii, la inculpaţi, iar fetele minore erau şi agresate şi ameninţate cu moartea atunci când refuzau să mai facă sex în beneficiul proxeneţilor.

 

Victimele au declarat că primeau pumni în loc de bani

Din ancheta structurilor de combatere a crimei organizate din Suceava rezultă că, în cursul anului 2011, Aida Stan, Ion Sabian Florea şi Rodica Moisa au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând în mod coordonat, prin exploatare sexuală, respectiv prin obligarea sau determinarea unor victime minore să facă sex în beneficiul lor material. În cazul uneia din minore, de exemplu, aceasta a practicat prostituţia pe raza municipiului Suceava şi ulterior în Italia, în zona localităţilor Cuneo şi Taranto, în timp ce altele trei direct în Italia. 

Partidele de sex din Suceava se făceau pe tarife între 150 şi 200 de lei pentru fiecare client, în funcţie de natura şi durata raportului sexual, arată anchetatorii. 

Procurorii susţin că unele dintre fetele minore au fost scoase din ţară cu ajutorul unor procuri notariale date de părinţii acestora, care au fost induşi în eroare prin promisiunea falsă a oferiri unui loc de muncă bine plătit în străinătate.

Una dintre minorele duse în Italia le-a declarat anchetatorilor că întreţinea relaţii sexuale cu 5-6 clienţi pe noapte, tariful fiind în medie de 50 de euro, bani pe care îi primea integral Aida Stan, rezultă din cercetări. Când se împotrivea, minora era lovită cu pumnii şi ameninţată cu moartea, se arată în actul de sesizare a instanţei.   

Ca regulă generală, minorele exploatate sexual provin din medii defavorizate, familii dezorganizate ori chiar fără părinţi şi date în plasament.   

 

Metoda „LoverBoy”

Printre strategiile folosite pentru păcălirea fetelor se numără şi metoda „LoverBoy”, adică coruperea sentimentală a victimelor. Cristian George Păduraru, zis „Pădure”, este acuzat că a recrutat o minoră de 16 ani, profitând de situaţia în care se afla. Bărbatul era un soi de iubit al fetei.

Anchetatorii au date însă că minora a întreţinut relaţii sexuale cu 7-8 clienţi pe zi. Tariful era de 200 de lei pentru durata unei ore petrecute cu clientul şi ajungea până la 200 de euro pentru o noapte cu clientul.

O altă minoră a fost recrutată din Centrul de Plasament Speranţa, acuzat de coruperea ei fiind inculpatul Ion Sabian Florea.

Petru Ovidiu Apetrei este acuzat că a dus o minoră într-o garsonieră de lângă Gara Burdujeni, unde i-a înlesnit practicarea prostituţiei, i-a găsit clienţi şi a transportat-o cu autoturismul taxi în diferite locaţii, în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra cost.

O altă fată exploatată sexual era în cartierul George Enescu, având 7-8 clienţi pe zi, se mai arată în dosarul DIICOT.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt suceveni judecați pentru exploatarea sexuală a unor minore au scăpat de răspundere prin prescripție.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opt suceveni judecați pentru exploatarea sexuală a unor minore au scăpat de răspundere prin prescripție0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei