Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 13 (8237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare exemplară de donatori de sânge pentru elevul din Vatra Dornei accidentat de tren

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 (14:28:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Comunitatea din Vatra Dornei s-a mobilizat exemplar pentru a dona sângele de care are nevoie adolescentul în vârstă de 15 ani, după ce a fost lovit de un tren în timp ce traversa calea ferată. Băiatul a suferit multiple leziuni, inclusiv amputarea gambei, iar intervențiile chirurgicale pentru reconstrucția piciorului și pentru rezolvarea celorlalte traumatisme, efectuate de o echipă de chirurgi de la Spitalul Sf. Maria din Iași, au necesitat și necesită un mare consum de sânge.

Directoarea Centrului de Transfuzii Sangvine Suceava, dr. Malia Pilat, a declarat că marți a trimis la Iași o ambulanță cu 8 unități de sânge, iar miercuri a fost efectuat un al doilea transport. „Băiatul va avea sângele asigurat. Marți am avut 60 de donatori și astăzi, până la ora 11.00, au donat deja 23 de persoane”, a afirmat dr. Pilat.

Medicul a precizat că datorită numărului foarte mare de oferte de donare de sânge venite de la Vatra Dornei, joi dimineață, la prima oră, va merge cu o echipă medicală acolo pentru recoltare, astfel ca oamenii să nu mai fie nevoiți să vină până la Suceava. „Vom sta mâine la Vatra Dornei cât va fi nevoie, cât vom avea donatori. Va fi o zi plină”, a spus dr. Pilat. Colegi de liceu ai băiatului, profesori, prieteni, oameni din oraș care au aflat că adolescentul are nevoie de sânge s-au oferit să doneze pentru a-l ajuta în aceste momente critice. Deoarece pacientul va avea nevoie de sânge și în perioada următoare, CTS va face o eșalonare a donatorilor.

Punctul de recoltare de sânge organizat de CTS Suceava împreună cu Primăria Vatra Dornei și Spitalul Municipal Vatra Dornei joi, 19 ianuarie a.c., începând cu ora 9:00, va fi în clădirea administrativă a Spitalului Municipal Vatra Dornei. Persoanele care vor să doneze sânge pot verifica dacă îndeplinesc condițiile de admisibilitate pentru donarea de sânge accesând pagina https://www.donare-sange.ro/conditii_admisibilitate.

Reamintim că în urma accidentului petrecut în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi, pacientul a fost diagnosticat cu politraumatism, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng la nivelul treimii proximale a gambei, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7-9, hemotorax și ruptură de splină cu hemoperitoneu. În cadrul unei intervenții chirurgicale care a durat 13 ore, medicii ieșeni i-au replantat gamba amputată și i-au îndepărtat splina ruptă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare exemplară de donatori de sânge pentru elevul din Vatra Dornei accidentat de tren.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mobilizare exemplară de donatori de sânge pentru elevul din Vatra Dornei accidentat de tren5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei