Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 292 (8209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghiu: Presiunile Austriei au venit într-un moment în care România are un președinte demn, ferm apărător al intereselor țării

Luni, 12 Decembrie 2022 (15:57:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu consideră că votul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen ar trebui privit și dintr-o altă perspectivă. Bogdan Gheorghiu a spus că dacă ar fi de dat crezare informațiilor apărute, conform cărora reprezentanți ai unei companii ar fi solicitat drept exclusiv asupra exploatărilor din Marea Neagră și alte beneficii, se poate spune că este prima dată când România spune un nu hotărât și nu se lasă șantajată.

„Nu credeți că toate vocile care cer acum demisii de onoare vor doar capital politic din dezamăgirea colectivă? Cred că este momentul să fim maturi, să gândim rațional și nu emoțional, să înțelegem și să ne repliem, să apreciem vasta susținere de care avem parte în comunitatea europeană, la cel mai înalt nivel. Este o poziție pe care nu am mai avut-o vreodată, așa că bine ar fi să ne concentrăm pe a o păstra. Citind lecțiile de politică externă oferite cu atâta emfază de un fost prim-ministru de al cărui nume se leagă multe privatizări nefavorabile României, nu pot decât să mă gândesc că presiunile Austriei au venit într-un moment în care avem un președinte demn, ferm apărător al intereselor țării”, a spus Gheorghiu.

El a adăugat că este clar că s-a încercat o condiționare pentru a fi mai devreme cu câteva luni „acolo unde vom ajunge oricum”. „Poate că, totuși, dacă prețul este atât de mare, merită să mai așteptăm puțin. Nu mai vorbim despre valul de solidaritate proromânesc absolut fără precedent la nivel european și punerea la zid, tot fără precedent, pe care o suferă austriecii din partea tuturor partenerilor europeni. Privind lucrurile cu datele și reacțiile de acum, nu știu, zău, cine a avut o viziune mai bună vizavi de gestionarea acestei situații”, a afirmat deputatul liberal.

El a arătat că Austriei i se reproșează lipsa unității, însă din punctul său de vedere ar trebui și puțină solidaritate cu cei care și-au pus toată energia pentru ca România să facă un pas înainte. „Un pas demn! Am așteptat 11 ani. De ce să dăm curs acum unor condiționări speculative, care vor să exploateze ceva ce vom primi oricum? Și asta în cel mai scurt timp. Mai este puțin. Foarte puțin!”, a încheiat Bogdan Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghiu: Presiunile Austriei au venit într-un moment în care România are un președinte demn, ferm apărător al intereselor țării.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gheorghiu: Presiunile Austriei au venit într-un moment în care România are un președinte demn, ferm apărător al intereselor țării2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei