Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 290 (8207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Prin pădurea de cuvinte

Gastronomie... cu amor (13). Săruturi... în fel și chip

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Otrăvuri.”Vinul bun și muierea frumoasă sunt două otrăvi dulci la om.” (Anton Pann)

Sărutări.Tipuri de săruturi? Putem vorbi – scrie bzi.ro (folosit de mine ca sursă primară de inspirație – n.a.) - de o categorie foarte mare de săruturi. Astfel, putem număra chiar până la 100 atunci când ne referim la ele, însă următoarele sunt printre cele mai cunoscute. 1. Sărutul pe fugă, pe obraz, în vânt, pe pleoape, pe nas, pe gât sau pe frunte spune deja de la sine despre ce tip de sărut este vorba (cel din iubire – n.a.). Alte câteva despre care merită să vorbim sunt: sărutatul mâinii, sărutul vampir și sărutul eschimoșilor. Sărutatul mâinii este o practică prea puțin folosită în perioada în care trăim. Însă, acesta mai este practicată în mare parte de către bărbații în vârstă sau de către cei galanți. Acest gest de curtoazie subliniază admirația bărbatului pentru femeia cu care se întâlnește. Sărutul vampir este cel de care ne aducem aminte cu siguranță din perioada copilăriei. Numele vine de la faptul că în timpul acestuia, unul dintre parteneri alege să îi lase un semn pe gât celuilalt. Acest gest vrea să tragă mai mult o alarmă care să atenționeze la faptul că persoana în cauză este luată, este deja într-o relație. Sărutul eschimoșilor este un gest foarte drăgăstos în care cuplurile își ating doar vârfurile nasului. Numele vine de la stilul de viață al eschimoșilor. Aceștia trăind în ger, atunci când își oferă unul altuia un sărut, riscul ca ei să își umezească buzele și să înghețe este destul de mare. În definitiv, cu atât de multe tipuri de săruturi, nu ne rămâne decât să ne găsim persoana potrivită și să ne manifestăm iubirea!

Păcat?De pupat, de sărutat, popa nu ne dă păcat.

Apă sărată.Sărutarea se aseamănă cu băutul apei sărate. O bei, iar setea îți creşte. (Proverb chinezesc)

Sărut.” Proverbul zice, pe femeie/Să n-o atingi nici cu o floare;/Dar nu vorbeşte de săruturi/Şi nu vorbeşte de... fecioare!” (Cincinat Pavelescu)

Prut. ”Aşa-i iubirea:/Rupe-ngrădirea/Şi tot ce-i sărut/Nu ştie de Prut.” (Grigore Vieru).

Ghinion.” De ziua săruturilor/Am hotărât să sărut/Prima persoană întâlnită./ Fuck! S-a întâmplat să fie soţul meu!” (poezie de Liliya Gazizova din ”Kanafer” (2012)

Laudă. ” Ca să te laud ajunge un singur vers: Prin gura ta mă sărută întregul Univers.” (Poezie celebră de Geo Bogza din ”Orion” (1978)

Sărutări.”Sărutările noastre,/sute, mii/sau milioane, câte au fost –/niciodată nu le-am ştiut pe de rost:/ele au fost: fructele mele, veveriţele mele, garoafele mele,/izvoarele mele, cuţitele mele! Te iubesc” (Nina Cassian)

Înșelare.Cinstim străini, flatăm femei/Cu-un zâmbet şi-un sărut/Şi vindem pe arginţi pe-acei/Ce ne iubesc mai mult.” ( Ella Wheeler Wilcox)

Sex.”Sexul? E adesea fals, obligatoriu, conjunctural... ori casnic, rutinier. Dacă nu, adesea, interesat, mimat, pentru una sau ambele părți (bărbat sau femeie). Doar sărutul... mai ales cel oferit, împărtășit la începutul iubirii... e sincer, total, adevărat. Așa cred eu!” (Frida Kahlo, pictor)”

Igienă.„Ea crede c-aş fi atacat/şi când o sărut se teme/dar sclava plăcerii din ea geme/şi-mi cere un lung sărutat/pe urmă când spasmul a dispărut/îşi udă-n parfum o batistă/o pune pe gură şi tristă/ea-și sterge un ftizic sărut” (George Bacovia). P.S. Și ftizicul Bacovia... era – nu vă mirați - un fustangiu. Adică, îi plăcea... Bravo lui!

Adam și Eva.”În onoarea primilor noștri strămoși, iată un preparat foarte eficace, cu care ar trebui să dobândiți intrarea în grădina raiului. Mere Adam și Eva: Pentru 2 persoane: 2 mere frumoase, 30 gr miere polifloră lichidă, 2 lingurițe de lăptișor de matcă, 1-2 prafuri de nucșoară rasă, 3-4 bețe de scorțișoară pisată. Se pune la încălzit o tigaie fără grăsime. Se taie merele în felii groase de 2 centimetri, fără sâmburi. După ce tigaia s-a încălzit bine, se pun feliile de măr la prăjit, întorcându-se mereu. Se așează feliile în două boluri mici, se stropesc cu miere lichidă și se completează cu o linguriță de lăptișor de matcă pentru fiecare bol. Se aromatizează cu nucșoară și scorțișoară. Ca să beneficiați cât mai bine de virtuțile acestui preparat, trebuie să-l consumați pe stomacul gol și de dimineață, timp de trei zile la rând.” (Pino Correnti, ”Cinci mii de ani de bucătărie afrodiziacă”).

Frumusețe.”Pân-a nu-nvăța să caut/Te credeam ascunsă-n flaut,/Ori, înaltă și subțire/După struna unei lire./Mi te bănuiam ascunsă/Sub o floare, sub o frunză,/Ghemuită sub mireasmă/Ca un vis, ca o fantasmă/Transparentă ca o boare/Lângă fiece culoare.// Tu m-așteptai, iubita mea,/Lângă lacul fără stea/La răspântia de drumuri/ Fără cântec și parfumuri/Lângă cele pământești/Numai tu, așa cum ești/Numai vis, fără tristețe/ Tremurând de frumusețe.” (Nicolae Țațomir, ”Tremurând de frumusețe”, 1968).P.S. N.T. este un original poet român, uitat azi. Dacă ar fi (fost) singurul...

Dacă.Dacă orgasmul se cheamă „mica moarte”, masturbarea ar putea fi numită „mica sinucidere”?

Singur.”Împovărată/de fructe ușoare pe buze/Încununată de mii de flori felurite/Mândră/În brațele soarelui/Fericită că te-a vizitat o pasăre minunată/Fermecată/De o picătură de ploaie/Mai frumoasă ești decât cerul de dimineață.../De-o grădină vorbeam.../O visez...Și tocmai...te iubesc..” (Paul Eluard, ”Nu sunt singur”)

Premiu.Știți cui i-a acordat, în 1967, Academia suedeză de umor premiul întâi? Institutului meteorologic suedez. Motivația: ”buletinele sale meteo conțin o sensibilă imaginație poetică, dublată de o fantezie absolută, fiind adesea contrarii față de timpul real.”

Lăcuste.(Că tot sunt la modă...insectele). Știți cât cântărește o lăcustă și ce cantitate de verdeață consumă în fiecare zi? Circa 2 grame și consumă o cantitate de hrană egală cu propria greutate.

Căsătorie.”Cu pușcă seacă, la vânat să nu pleci!” (Anton Pann)

Fals.1. Unele persoane sunt atât de false încât dacă te uiţi pe spatele gâtului lor vezi că scrie „Made in China”. 2. Falsa modestie este ultimul rafinament al vanităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gastronomie... cu amor (13). Săruturi... în fel și chip.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Gastronomie... cu amor (13). Săruturi... în fel și chip5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei