Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 292 (8209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Procesiune cu Sf. Moaște ale Sf. Ierarh Spiridon, la Biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava

Luni, 12 Decembrie 2022 (09:01:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O procesiune cu Sf. Moaște ale Sf. Ierarh Spiridon, care se sărbătorește în fiecare an pe 12 decembrie, a avut loc duminică seară (pe 11 decembrie, în jurul orei 20:00), la Biserica cu hramurile „Izvorul Tămăduirii”, „Sf. M. Mc. Efrem cel Nou”, „Sf. Ierarh Nectarie” și „Sf. Ierarh Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava.

Zeci de credincioși, purtând în mâini lumânări aprinse, l-au însoțit pe preotul misionar Constantin Diaconașu în procesiunea ce a avut loc în curtea bisericii.

Vă reamintim că în anul 2012, la Biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava a ajuns Racla cu moaştele Sf. Spiridon, care a fost adusă de un preot din Grecia, și care a stat câteva zile în biserică pentru ca sucevenii să se poată închina.

Cu acest prilej, biserica suceveană a primit din partea delegației venite din Grecia un mic fragment din moaştele Sf. Spiridon, care s-a adăugat celorlalte zeci de moaşte din biserică. În Biserica „Sf. Nicolae” din curtea Spitalului Vechi Suceava se află o raclă în care sunt aşezate fragmente de moaşte de la peste 75 de sfinţi, printre care: Sf. Ap. Andrei al românilor, din Sf. Ana, Sf. Arhidiacon Ştefan, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Trei Ierarhi, Sf. Haralambie, Sf. Pantelimon, Sf. Dimitrie, Sf. Gheorghe, Sf. Alexandru etc.

Tot în biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava se află şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care este de mare folos celor care cred în puterea Fecioarei Maria, ca mijlocitoare în faţa lui Dumnezeu şi a fiului ei, Iisus Hristos.

 

·        Sfântul Spiridon, făcător de minuni

Sfântul Spiridon a fost un simplu păstor din insula Ciprului. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea îndeosebi de ajutorarea săracilor. S-a însurat cu o creştină şi a avut o fiică, numită Irina. Când soţia sa a murit, el a îndurat văduvia cu răbdare. Pentru bunătatea şi curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei din Cipru. Însă noua sa stare nu l-a făcut să-şi schimbe felul vieţuirii sale smerite. A continuat să crească oi şi să-şi are pământul.

Sfântul Spiridon a ajuns mare făcător de minuni, prin nemărginita sa smerenie, credinţa curată şi harul dumnezeiesc. Prin rugăciunile sale, a adus ploaie la vreme de secetă, a înviat mai mulţi morţi, un râu şi-a schimbat curgerea şi de mai multe ori i s-au descoperit tainele inimii oamenilor. În anul 348, la adânci bătrâneţi, Sfântul Spiridon a intrat întru odihna Domnului, după mulţi ani de credincioasă slujire a Bisericii. Moaştele sale făcătoare de minuni se păstrează în insula Corfu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesiune cu Sf. Moaște ale Sf. Ierarh Spiridon, la Biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava.
 Vizualizări articol: 1788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Procesiune cu Sf. Moaște ale Sf. Ierarh Spiridon, la Biserica din curtea Spitalului Vechi Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei