Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 292 (8209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A scăzut numărul cazurilor de hepatită depistate în județul Suceava

Luni, 12 Decembrie 2022 (14:54:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul cazurilor de hepatită depistate în județul Suceava a fost mai scăzut în ultimii doi ani, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că a scăzut numărul de infectări. Mai curând ar putea fi vorba despre o scădere a accesului pacienților la specialiști și la serviciile de diagnostic în secțiile de boli infecțioase, în contextul pandemiei de Covid-19. Conform datelor raportate către INSP - CNSCBT, în anul 2021 au intrat în sistemul naţional de supraveghere pentru hepatitele virale B şi C 29 de cazuri, cu 19 mai puţine faţă de anul precedent.

În judeţul Suceava, în anul 2021 au fost raportate 98 de cazuri noi de hepatită virală, 97 de cazuri noi de hepatita virală A, un caz nou de  hepatită virală B, iar în primele trei trimestre din 2022 au fost raportate 79 de cazuri noi de hepatită virală, 78 de cazuri noi de hepatită virală A și un caz nou de hepatită virală B.

Pentru prevenirea transmiterii virusului hepatic, DSP Suceava recomandă utilizarea propriilor obiecte de igienă individuală (aparat de ras, periuţa de dinţi, forfecuţa de unghii etc.); folosirea prezervativului în timpul relaţiilor sexuale, mai ales în cazul partenerilor întâmplători; spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun; vaccinarea, în cazul hepatitei virale B.

Campania dedicată informării publicului despre impactul bolilor transmisibile, derulată în luna decembrie de DSP Suceava, este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A scăzut numărul cazurilor de hepatită depistate în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A scăzut numărul cazurilor de hepatită depistate în județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei