Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 222 (8139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Polițiștii au observat din ochi că un camion transporta mai mult lemn decât cel din acte

Miercuri, 21 Septembrie 2022 (11:52:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angrenarea polițiștilor tot mai des în acțiuni de control pe linia depistării transporturilor ilegale de lemn i-a făcut deja specialiști pe unii dintre ei în estimarea cantităților transportate. La acest capitol, cei mai eficienți s-au dovedit polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei, însă și polițiștii de la Secția Rurală Vatra Dornei s-au autosesizat în cazul unui transport care părea în regulă.

Marți, echipajul de la Vatra Dornei, aflat în serviciu de patrulare pe DN 17B, la Dorna Arini, a oprit pentru control o autoutilitară MAN, condusă de un bărbat din Șaru Dornei. Acesta transporta material lemnos-molid, prezentând documente pentru transportul legal a puțin peste 7 mc lemn rotund molid.

Polițiștii au apreciat însă vizual o diferență importantă între cantitatea consemnată în aviz şi cea transportată, astfel că au condus camionul la depozitul de material lemnos „Colbu” din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei. Aici, un lucrător silvic a inventariat lemnul, rezultând un volum total de 11,793 mc. S-a constatat o diferență de 4,72 mc față de cea înscrisă în aviz.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de lemn rotund în plus, aceasta fiind predată în custodie Ocolului Silvic Dorna.

Tot marți, și un echipaj de la Secția Rurală Marginea a identificat, în localitate, o autoutilitară Iveco Daily care transporta materiale lemnoase, fără ca șoferul să aibă vreun act de proveniență.

După inventarierea silvică a rezultat că în autoutilitară se afla cantitatea de 3,49 m.c. lemn rotund pentru cherestea specia molid. Lemnul în valoare de peste 2000 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au observat din ochi că un camion transporta mai mult lemn decât cel din acte.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au observat din ochi că un camion transporta mai mult lemn decât cel din acte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei