Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 222 (8139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultimele zile când vă puteți înscrie ca voluntari pentru copiii din centrele de plasament sucevene

Miercuri, 21 Septembrie 2022 (11:12:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai sunt câteva zile pentru înscrieri în programul „Ajungem MARI”, singurul program educațional destinat copiilor din sistemul de protecție. Puteți deveni voluntari pentru copiii din centrele de plasament sucevene. Termenul limită pentru înscrieri este 25septembrie 2022.

Este nevoie urgent de voluntari care să aducă schimbarea în viețile copiilor instituționalizați și să lucreze cu ei fizic sau online. Este nevoie de 25 de oameni dornici să ofere două ore pe săptămână copiilor și tinerilor instituționalizați din Suceava. Copiii din centrele de plasament din Suceava, Gura Humorului şi Solca au nevoie de 25 de prieteni și mentori.

De 8 ani, programul educaţional „Ajungem MARI” desfășurat de Asociația Lindenfeld  aduce o schimbare semnificativă şi vizibilă în vieţile a mii de copii aflaţi în sistemul de protecţie. Voluntarii „Ajungem MARI” îi pregătesc pe copii pentru o viață independentă în momentul în care părăsesc sistemul de protecție, fac cu ei teme, meditații, merg cu ei în excursii și tabere şi exersează bunătatea zi de zi.

 

·        O mare familie de voluntari care trebuie susținută în continuare

 

Programul educaţional „Ajungem MARI” a primit în 2016 o recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul a cât mai mulți copii vulnerabili din țară.

„Când cunoşti câţiva copii cu poveşti grele începi să vezi lumea altfel, iar când vin la tine să-ţi arate ce reuşite au avut şi să-ţi mulţumească pentru că ai fost acolo pentru ei ţi se umple sufletul de bucurie şi satisfacţie. Mulţi dintre noi, voluntarii <Ajungem MARI>, suntem aici an de an, pentru că formăm o mare familie, iar familia trebuie susţinută”, a declarat Iuliana Oprea, voluntar „Ajungem MARI”. Programul „Ajungem MARI” organizează în fiecare an o nouă campanie de recrutare a voluntarilor care vor să facă bine, schimbând astfel lumea cu paşi mici. Anul acesta, este nevoie de 1.600 de oameni care să le ofere copiilor din centrele de plasament două ore pe săptămână din timpul lor şi şansa unui viitor mai bun. Înscrierile în program se pot face pe www.ajungemmari.roși se încheie pe 25 septembrie.

 

·        Modul de voluntariat: 15 noiembrie 2022  - 30 iunie 2023

Modulul de voluntariat dedicat copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie – centre de plasament, centre de zi, centre în regim de urgenţă, apartamente de tip familial – durează 8 luni, din 15 noiembrie 2022 până în 30 iunie 2023. Copiii au nevoie de stabilitate în vieţile lor şi de încrederea că dacă îşi pun bazele în cineva, acel om nu va dispărea brusc, fără explicaţii.

Se lucrează două ore pe săptămână cu copiii, fizic, dar şi online, dacă nu există posibilitatea de a merge direct la beneficiarii proiectului. Voluntarii „Ajungem MARI” sunt în general adulți, studenți sau liceeni, de la 16 ani în sus, fără limită superioară de vârstă, comunicativi, implicați și dornici să îi ajute pe copii. Toate detaliile despre înscriere şi etapele de selecţie şi pregătire se regăsesc pe www.ajungemmari.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimele zile când vă puteți înscrie ca voluntari pentru copiii din centrele de plasament sucevene.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultimele zile când vă puteți înscrie ca voluntari pentru copiii din centrele de plasament sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei