Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 173 (8090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire memorabilă la Colegiul Național „Dragoș Vodă”

Marţi, 26 Iulie 2022 (13:44:30)

La Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a avut loc recent (19.07.2022) o întâlnire de un puternic impact emoțional și de mare forță spirituală între generații: reprezentanții promoției 1962 a Liceului „Dragoș Vodă”, ai absolvenților de astăzi, ai elevilor proaspăt admiși și ai actualilor dascăli.

Ne-a impresionat prospețimea de gândire și simțire a foștilor elevi, care, în ciuda anilor, au păstrat vie amintirea adolescenței petrecute în liceul care le-a rămas drag și a profesorilor cărora le datorează instalarea, încă de atunci, pe calea cunoașterii.

Au păstrat  legături, principii și valori comune, ceea ce îi determină ca, periodic, să se abată de pe orbita personală și să revină la cercul de colegi și prieteni format în liceu.

Ca oameni împliniți, cu realizări impresionante pentru țară, semeni, pentru propriile familii, privesc cu interes și optimism către generațiile actuale de elevi și profesori ai Colegiului Național „Dragoș Vodă”, cărora le transmit un mesaj sublim:

Ție, proaspăt absolvent al liceului, sau ție, celui care de abia ai intrat în prima clasă de liceu, îți doresc[...] să crești frumos, sănătos și curat la minte, suflet și trup, să-ți desfaci aripile și să zbori spre Lumină și Împlinire spirituală, fizică și materială pentru tine și pentru pământul pe care te-ai născut. Să trăiești mereu în Iubire de Neam, Limbă și Țară. Ție, profesore, îți doresc să-ți păstrezi iubirea și răbdarea neștirbită, ca să-i poți răspunde la toate întrebările și curiozitățile.[...]”

Profesor Leocadia Georgeta Carp, în numele promoțiilor 1962

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire memorabilă la Colegiul Național „Dragoș Vodă”.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întâlnire memorabilă la Colegiul Național „Dragoș Vodă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei