Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 173 (8090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest extrem

Demolarea unei clădiri din Fălticeni, oprită temporar după ce profesorul Ion Ilișescu s-a urcat pe zidurile acesteia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de demolare a unei clădiri din municipiul Fălticeni au fost oprite, luni, după ce un profesor, Ion Ilișescu, a recurs la un gest extrem și s-a urcat pe zidurile acesteia. În cauză este vorba despre demolarea Casei Morțun, de pe str. Maior Ioan, nr. 11, din municipiul Fălticeni, construită în anii 1800, clădire în care a funcționat și un dispensar uman. În timp ce o firmă suceveană lucra la demolarea clădirii, profesorul Ion Ilișescu s-a urcat pe unul dintre zidurile rămase în picioare în semn de protest față de decizia autorităților cu privire la acest imobil.

La fața locului au ajuns, rând pe rând, un echipaj de poliție, adjunctul Poliției Municipiului Fălticeni, Remus Ceparu, dar și un reprezentant al primăriei, care au încercat să-l convingă pe Ion Ilișescu să coboare de pe zidurile clădirii. Discuțiile nu au avut nici un succes până în momentul în care profesorului Ion Ilișescu nu i s-a prezentat un document semnat de primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, respectiv un ordin de sistare temporară a lucrărilor. După ce a primit acest document, Ion Ilișescu și-a încetat protestul, după care a fost dus pentru declarații la sediul Poliției Municipale Fălticeni.

Contactat telefonic, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, ne-a declarat că începerea lucrărilor de demolare s-a făcut cu respectarea reglementărilor legale. El a spus că o hotărâre de demolare a acestei clădiri a fost adoptată de Consiliul Local Fălticeni în luna ianuarie 2022, iar ulterior au fost obținute toate autorizațiile pentru începerea demolării. Cătălin Coman a arătat că această clădire nu este inclusă pe lista clădirilor de patrimoniu. Edilul din Fălticeni a precizat că ulterior deciziei Consiliului Local, Fundația Culturală „Șezătoarea”, reprezentată de Ion Ilișescu, a solicitat clasarea clădirii fostului dispensar uman. Coman a arătat că în cursul zilei de marți, 26 iulie, o comisie din partea Direcției Județene de Cultură Suceava va fi prezentă la Fălticeni pentru a se lua o decizie cu privire la ceea ce se va întâmplă în continuare cu această clădire, în condițiile în care lucrările de demolare sunt finalizate în procent de circa 75%.

Pe amplasamentul fostului dispensar uman din Fălticeni ar urma să fie construită o parcare.

Reamintim că tot prof. Ion Ilișescu a fost cel care în toamna anului trecut s-a urcat pe clădirea spitalului vechi din Fălticeni pentru a solicita oprirea lucrărilor de demolare a acestuia, fără a avea succes însă.

 

Sursă foto: ziaruldepenet.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demolarea unei clădiri din Fălticeni, oprită temporar după ce profesorul Ion Ilișescu s-a urcat pe zidurile acesteia.
 Vizualizări articol: 2584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Demolarea unei clădiri din Fălticeni, oprită temporar după ce profesorul Ion Ilișescu s-a urcat pe zidurile acesteia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei