Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 173 (8090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consilierii județeni au aprobat să angajeze avocați pentru procesele cu drumarii care au reziliat contractul pe axa Suceava-Iași

Marţi, 26 Iulie 2022 (14:11:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au aprobat, marți, cu 21 de voturi pentru și 10 împotrivă, alocarea unei sume de 450.000 de lei pentru angajarea unei case de avocatură care să reprezinte Consiliul Județean Suceava în 10 din cele 15 procese cu asocierea de firme care a câștigat contractul de reabilitare și modernizare a drumului Suceava-Iași și care ulterior a reziliat contractul. Procesele se află pe rolul instanțelor din Suceava și Botoșani. Secretarul general al județului, Petru Tanasă, a argumentat necesitatea angajării unei case de avocatură prin nevoia de a înlătura orice risc în apărare, numărul mare și complexitatea ridicată a litigiilor, impactul mediatic major al acestor procese și faptul că asociația de drumari a angajat un număr mare de case de avocatură și avocați care să-i reprezinte în litigiile cu Consiliul Județean. Tănasă a subliniat că antreprenorul a reziliat contractul „din motive care nu sunt imputabile Consiliului Județean” și a precizat că procesele nu au fost încă judecate pe fond. Atât Consiliul Județean, cât și firmele au solicitat despăgubiri de milioane de lei, miza este foarte mare, prin urmare, consideră Petru Tănasă, nu poate fi lăsată răspunderea doar pe umerii consilierilor juridici din cadrul CJ, din care doar 5 au drept de reprezentare în instanță și care mai au încă alte 94 de dosare în care trebuie să reprezinte instituția. Ceilalți juriști au ca atribuții controlul legalității documentelor.

Consilierul PSD Cristian Maxim a declarat că, în opinia sa, prin angajarea unei firme de avocatură Consiliul Județean cheltuie de două ori bani pentru același lucru, o dată prin plata avocaților și a doua oară prin plata salariilor propriilor juriști, care în aceste spețe se dovedesc depășiți de situație.

Mai mult, Maxim a arătat că trei procese care vizau suspendarea unor decizii administrative emise de CJ au fost câștigate definitiv de antreprenori la instanțe din Suceava și Timișoara,  ceea ce îl face să aibă dubii în privința legalității emiterii lor.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a invitat consilierii să lase patima deoparte, să se concentreze pe interesul instituției, al județului și pe cheltuirea judicioasă a banilor publici și să aștepte pronunțarea instanțelor asupra legalității acțiunilor CJ. Flutur a subliniat și el necesitatea angajării unei case de avocatură, în contextul în care antreprenorii sunt reprezentați de 6-7 case de avocatură mari și solicită „metri cubi de documente”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii județeni au aprobat să angajeze avocați pentru procesele cu drumarii care au reziliat contractul pe axa Suceava-Iași.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii județeni au aprobat să angajeze avocați pentru procesele cu drumarii care au reziliat contractul pe axa Suceava-Iași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei