Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 173 (8090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„La trei pași de moarte”

Un tânăr epuizat de urcarea pe munte şi-a scris CNP-ul şi numele pe picior, convins că va muri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de 21 de ani, care a mers pentru prima dată cu prietenii pe munte, în Făgăraș, a trecut prin momente de groază, după ce, epuizat fizic, a fost lăsat în urmă de ceilalți, care au continuat să urce, deși nu aveau lanterne și nici experiența necesară.

Convins că va muri acolo, singur, atacat de animale sălbatice, acesta şi-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele şi numărul maşinii, înmatriculată în Suceava, pentru a fi recunoscut ulterior.

Grupul din care făcea parte, format din 5 tineri cu vârste între 19 și 28 ani, plecase din Bâlea la ora 13.00 cu gândul de a ajunge pe vârful Moldoveanu și să se și întoarcă.

Tânărul epuizat de efort, rămas în urmă, a avut inspirația de a alerta echipele Salvamont Argeş, care s-au pus imediat în mişcare pentru a-i salva. Ca echipă de prim răspuns a fost trimisă patrula de la Cota 2000.

Cel epuizat a fost lăsat la locul unde a fost găsit, la două ore de mers de la zona „La trei pași de moarte”, cu folie de supraviețuire pe el. Alți doi salvatori din Baza Cota 2000 s-au deplasat pentru a-l coborî, iar ceilalți salvatori au continuat până la cabana Podragu, în ideea de a-i găsi și recupera pe ceilalți 4 tineri care erau blocați pe munte, în întuneric, ceea ce au și reușit.

„În timpul cât a stat singur pe munte, părăsit de colegii de grup, s-a gândit numai la faptul că va muri și nu va mai fi găsit, îl mănâncă animalele sălbatice etc. Și-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele și numărul de la mașină în speranța că dacă cineva îl va găsi să știe <cine a fost>. Dragi părinți, aveți grijă de copii! Sunt tineri, teribiliști, dar este foarte trist să aflați de la noi că, Doamne ferește, nu mai sunt în viață!”, a scris salvamontistul Cristian Toma pe pagina sa de socializare, îndemnând oamenii să nu îşi mai pună viețile în pericol, urcarea pe munte fiind mult mai grea decât pare.

Evenimentul, care a devenit cunoscut în întreaga țară, ca urmare a mesajului disperat al tânărului, care voia să se știe de soarta sa, convins fiind că nu mai ajunge să coboare de pe munte, s-a petrecut la finele săptămânii trecute, când grupul de tineri a vrut să urce pe cel mai înalt vârf muntos din România, Moldoveanu (2544 de metri), deși nu aveau experiență, dotările necesare, nici măcar lanterne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr epuizat de urcarea pe munte şi-a scris CNP-ul şi numele pe picior, convins că va muri.
 Vizualizări articol: 2462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tânăr epuizat de urcarea pe munte şi-a scris CNP-ul şi numele pe picior, convins că va muri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei