Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 173 (8090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

70 de copii din zona Fălticeni au participat la tabăra „Binele tău e al meu”

Marţi, 26 Iulie 2022 (11:51:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

70 de copii din parohiile „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” - Boroaia I, pr. Silviu Maxim, „Sf. Mercurie și Ecaterina” - Rădășeni, pr. Georgian Rotar, „Sf. Arh. Mihail și Gavril” - Siliștea Nouă, pr. Mihai Agafiței, „Sf. Apostoli Petru și Pavel” - Mălini, pr. Gabriel Bârsanu, au participat recent la tabăra „Binele tău e al meu”, tabără organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, al Sucevei și Rădăuților.

Tabăra s-a desfășurat în două etape: prima întâlnire (de două zile) a avut ca temă „prietenia”, iar cea de-a doua întâlnire (de o zi) a avut ca subiect de dezbatere „nădejde, deznădejde și adicții”. În această vară va avea loc și a treia etapă a taberei, când se va vorbi „despre emoții”.

·        Coordonatori

Activitățile din cadrul taberei au fost coordonate de pr. Silviu Maxim, de la Biserica „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” Boroaia I, de  preoteasa Anca, împreună cu voluntari din parohia Boroaia. După cum a explicat pr. Silviu Maxim, „obiectivele principale au fost conștientizarea sensului real al prieteniei, al necesității nădejdii în viața fiecăruia, precum și pericolul adus de deznădejde sau adicții. Astfel, prin educație religioasă se construiește un sistem de valori spirituale, etice și estetice racordate la personalitatea fiecăruia dintre noi redate în comportamente integratoare în viața comunității din care facem parte”.

Conform informațiilor de pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, transmise de pr. Silviu Maxim: „În Biserică învățăm de la Sfinții Părinți că educația tinerilor și a copiilor este o artă, și nu una întâmplătoare, ci ea este cea mai însemnată dintre arte. Astfel, Sfântul Ioan Gură de Aur spune: <Nu există nici o altă artă mai mare decât aceasta… căci ce este egal cu faptul de a armoniza sufletul și de a forma gândirea tânărului?>. (...) De asemenea, lucrurile pe care le ținem în mână sunt trecătoare, ni le pot smulge soarta, și nedreptatea; binefacerea însă dăinuie chiar după ce s-a pierdut obiectul care a purtat-o, afirma Seneca”.

·        Jocuri. Creativitate

Am aflat de la organizatori că activitățile desfășurate în tabără au avut ca scop să-i facă fericiți, bucuroși pe copii prin îmbinarea orelor de cateheză cu cele de joacă, „căci așa cum bine spune poetul Lucian Blaga: copilul râde: <Înțelepciunea și iubirea mea e jocul>”. Nu au lipsit jocurile care s-au desfășurat sub atenta supraveghere a voluntarilor. „Principiul de învăţare prin descoperire a devenit în ultimii ani o idee unanim acceptată în procesul de predare-învăţare. Participanţii învaţă mai bine atunci când fac ceva, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învăţare experienţială, motiv pentru care în aceste trei zile copii s-au bucurat de jocuri de autocunoaştere, de prezentare şi de cunoaştere interpersonală, jocuri de cooperare şi de comunicare, jocuri de creativitate şi de confecţionare (au împletit coșuri din hărtie sau au realizat diverse personaje din mărgele hamma), jocuri de energizare, jocuri de formare a grupurilor. Scopul principal al jocurilor este facilitarea autocunoaşterii realizată în grupul de copii,  apropierea între participanţi. Cooperarea contribuie la crearea unei atmosfere prietenoase, de ajutor reciproc, încredere, bunăvoinţă, comunicare deschisă, făcând ca procesul de învăţare, convieţuire în grup să fie mai puţin anevoios. De asemenea, s-a dorit consolidarea grupului şi promovarea unei comunicări eficiente între aceștia. În timpul jocului copiii s-au confruntat cu situaţii noi cărora trebuiau să le facă faţă. În acest mod, jocurile facilitează dezvoltarea creativităţii la copii”, au mai explicat organizatorii taberei.

Copiii au fost implicați și în activități sportive, de dans și coregrafie, dar au rostit și rugăciunile de dimineață și de seară în biserica parohială. La final, participanții s-au adunat în jurul focului de tabără, unde au avut posibilitatea să împărtășească impresii din tabără. „Mulțumiri alese și recunoștință celor care ne-au fost alături făcând posibile aceste întâlniri de neuitat”, a transmis pr. Silviu Maxim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 70 de copii din zona Fălticeni au participat la tabăra „Binele tău e al meu”.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
70 de copii din zona Fălticeni au participat la tabăra „Binele tău e al meu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei