Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 173 (8090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tinerii dezbat

Doi elevi din județ, la un pas de Campionatul Mondial de Dezbateri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi elevi din județ s-au calificat în lotul lărgit pentru Campionatul mondial de dezbateri din 2023 (WSDC - World Schools Debating Championships), în urma rezultatelor bune obținute la etapa națională a Olimpiadei „Tinerii dezbat”.

Oana Ilinca Panaite, din clasa a X-a, de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava, și Mihnea Flutur, din clasa a XI-a, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, au trecut de selecția pentru lotul lărgit, urmând ca în perioada următoare să susțină alte probe pentru accederea în lotul restrâns, care va reprezenta România.

„După ce olimpiada de la Piatra Neamț s-a încheiat am mai susținut alte patru meciuri pentru a intra în lotul restrâns de 30 de elevi. Au fost patru moțiuni, de această dată în limba engleză, din patru domenii foarte diferite. Pe parcursul acestui an vor mai urma o serie de confruntări care să-i departajeze pe cei mai buni”, a explicat Oana Ilinca Panaite.

La Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii dezbat”, Suceava a mai fost reprezentată de Elise Ștefania Negară și Ștefana Radu, de la colegiul din Gura Humorului, Andrei Voloșin, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, și Ioana Butulescu, de la Colegiul ”Petru Rareș” Suceava, lotul fiind însoțit de prof. Daniel Rusu și prof. Octavia Fortună, de la Gura Humorului.

Cei șase au format două echipaje, începători și avansați, care au fost recompensate cu mențiune în cadrul fazei naționale, iar în clasamentul individual au fost obținute cinci mențiuni.

 

Olimpiadă cu peste 400 de participanți

Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii dezbat” s-a desfășurat la Piatra Neamț și a reunit un număr impresionant de participanți, peste 400 de elevi și profesori însoțitori, alături de membrii comisiei centrale (291 de elevi din toată țara calificaţi la etapa naţională și 136 de profesori însoţitori şi membrii comisiei centrale).

„Tinerii dezbat” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2010, după un format acreditat la nivel internațional. Ulterior a fost promovat la statutul de olimpiadă care se adresează elevilor de liceu.

Concursul are două secțiuni ("avansați" și "începători"), iar fiecare echipă participă la mai multe confruntări, dezbătând moțiuni care vizează teme de actualitate.

Spre deosebire de majoritatea competițiilor, „Tinerii dezbat” se concentrează pe discutarea temelor de interes pentru elevi și profesori și are ca scop cultivarea unei atitudini critice, logice şi raţionale în rândul tinerilor, exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, de gen etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi din județ, la un pas de Campionatul Mondial de Dezbateri.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Doi elevi din județ, la un pas de Campionatul Mondial de Dezbateri3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei