Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Autotren de 50.000 de euro, confiscat cu tot cu 47 de mc lemn. Era al doilea transport pe aceleași acte

Miercuri, 30 Martie 2022 (15:40:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un echipaj de la Secția Rurală Marginea, care a oprit pentru control, marți dimineață, un autotren Mercedes Benz Actros cu remorcă ce transporta lemne, a constatat că transportul era repetat pe aceleași documente de proveniență. Cu alte cuvinte, s-a constatat că este vorba de un transport ilegal, astfel că a rezultat o captură extrem de mare, de 47 mc lemn. Fiind vorba de o cantitate atât de mare de lemn, autovehiculul evaluat la 50.000 de euro a fost ridicat în vederea confiscării.

Este una dintre cele mai mari capturi realizate de polițiștii suceveni, după o anchetă complexă, în care s-au făcut investigații, s-au verificat documente, aplicația SUMAL și s-au consultat imagini de pe camerele de supraveghere. Cu siguranță, polițiștii din echipajul de la Marginea merită aprecieri pentru efortul depus în acest caz.

 

·        Pașii anchetei care au dus la descoperirea transportului ilegal

Autovehiculul greu a fost oprit în jurul orei 8.20 dimineață, pe un drum comunal neclasificat din Marginea (zona Havriș). La volan era un bărbat din Vicovu de Jos, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale ansamblului auto. Bărbatul nu avea la el documentele privind lemnul transportat și le-a spus polițiștilor că acestea se află la administratorul societății care face transportul - INDMAR SRL – Iliuță Curea.

Verificările în aplicația SUMAL au indicat existența de documente privind lemnul din autotren și remorcă, doar că ansamblul auto mai sus menționat apărea pe hartă ca fiind pe raza comunei Marginea, la o distanță destul de apropiată de depozitul INDMAR, lucru ce nu corespundea cu realitatea, întrucât ansamblul auto se afla oprit fizic în altă zonă.

Polițiștii au trecut la analizarea traseului de deplasare, în timp real, prin aplicație, observându-se faptul că traseul se înregistra în mod fictiv.

Continuând ancheta, polițiștii au constatat că materialele lemnoase identificate fizic pe ansamblul auto nu corespund cu cele din documente.

Ansamblul auto a fost condus la Depozitul Pârâul Șoarec din administrarea Ocolului Silvic Marginea, unde s-a trecut la inventarierea lemnului.

Cum indiciile arătau un transport repetat pe același aviz, polițiștii au ridicat și înregistrări video de la diferite locații de pe traseul parcurs de autotren.

S-a constatat că în dimineața aceleiași zile s-a făcut un transport (cel din acte) fără ca marfa să fie recepționată conform normelor SUMAL, astfel transportul nefiind operat în aplicație ca fiind finalizat.

Ulterior efectuării acestui transport, ansamblul auto a fost surprins pe camerele de supraveghere video făcând un al doilea transport. S-a stabilit faptul că al doilea transport de material lemnos a fost efectuat în mod ilegal, pe actele primului transport.

Inventarierea silvică a arătat că autotrenul transporta la acest al doilea transport 46,99 mc lemn rotund esență rășinoase brad și molid, cu o valoare de piață de 26.000 de lei. Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

·        Dosar penal, pentru transport de peste 10 mc lemn fără acte

Transportul se încadrează de departe la infracțiune - “transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”.

În aceste condiții, măsura suplimentară celei de confiscare a lemnului este și de confiscare a mijlocului de transport.  

Ansamblul auto format din autoutilitara marca Mercedes Benz Actros și remorca tractată marca Rema, folosit la săvârşirea infracțiunii, a fost indisponibilizat și s-a procedat la sigilarea acestuia în spațiul special amenajat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Mijlocul de transport are o valoare de aproximativ 50.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autotren de 50.000 de euro, confiscat cu tot cu 47 de mc lemn. Era al doilea transport pe aceleași acte.
 Vizualizări articol: 2531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autotren de 50.000 de euro, confiscat cu tot cu 47 de mc lemn. Era al doilea transport pe aceleași acte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei