Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reciclare

Fălticenenii care aduc la primărie 50 de PET-uri sau doze de aluminiu vor primi un puiet de tuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local al municipiului Fălticeni a aprobat, în după-amiaza zilei de luni, 28 martie, organizarea Programului „Vino cu 50 de PET-uri/doze de aluminiu şi poţi planta un copăcel de tuia în faţa casei, în faţa blocului, în faţa şcolii… în municipiul Fălticeni”.

Programul iniţiat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni a ajuns la a patra ediţie, se va derula în a doua jumătate a lunii aprilie şi are ca scop educarea populaţiei în ceea ce priveşte modul corect de reciclare a PET-urilor. Fălticenenii vor avea la dispoziţie 1.000 de puieţi de tuia.

„Programul intitulat <Vino cu 50 de PET-uri / doze de Al şi poţi planta un copăcel de tuia în faţa casei, în faţa blocului, în faţa şcolii,... în municipiul Fălticeni> are rolul creşterii conştientizării rolului major pe care societatea ar trebui să-l joace în protecţia şi refacerea mediului, prin plantarea de copaci şi prin reciclarea ambalajelor de plastic. Programul presupune achiziţionarea a 1000 de puieţi de tuia care vor fi oferiți spre plantare locuitorilor municipiului Fălticeni în schimbul a 50 de PET- uri sau doze de Al curate şi comprimate pentru o tuia. Acţiunea concretă va avea loc în 26-29 aprilie 2022, până atunci noi urmând să achiziţionăm puieţii de tuia. Cei care doresc să primească arbuştii ornamentali trebuie să facă dovada că sunt locuitori ai municipiului prin prezentarea actului de identitate, iar fiecare participant poate primi maximum 3 puieţi de tuia în schimbul la 150 de PET-uri sau doze de aluminiu”, ne-a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Aşa cum am aflat de la primarul Gheorghe Cătălin Coman, obiectivele campaniei sunt formarea unui sentiment de respect pentru mediu prin promovarea voluntariatului pe probleme de ecologie cu acţiuni responsabile şi conştiente de plantare de arbori care duc la îmbunătăţirea calităţii aerului şi a vieţii fiecăruia dinte noi; colectarea şi reciclarea unei cantităţi de PET-uri şi doze de aluminiu care să crească gradul de informare şi conştientizare a populaţiei municipiului Fălticeni referitor la beneficiile colectării şi reciclării plasticului şi a metalelor neferoase.

 

„Tot ce este reciclabil este gratis. Tot ce nu este reciclabil ne costă”

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a mai precizat: „Este al patrulea an în care dorim să implementăm acest proiect. În fiecare an și-a dovedit utilitatea pentru că am strâns cantități importante de PET –uri și doze, sunt mulți care le strâng de la an la an, ceea ce este un lucru bun, pentru că nu mai ajung la groapa de gunoi. Asta înseamnă și un câștig financiar pentru noi, plus că ne încadrăm în cerințele de mediu. Am avut discuții și cu asociațiile de proprietari, cu unitățile de  învățământ și este foarte important să înțelegem toți că tot ce este reciclabil este gratis. Tot ce nu este reciclabil ne costă bani, și nu puțini. La  platforma de la Moara orice cantitate de gunoi este cântărită, se plătește și anul acesta s-a  scumpit din nou. Ca să nu mai vorbim de transport, 60 km dus - întors,  de colectare. Sunt multe costuri pe care trebuie să le diminuăm și acesta este și scopul proiectului, să diminuăm cantitatea de deșeuri pe care o transportăm la Moara, dar în același timp să motivăm oamenii, să încercăm să conștientizăm că tot ce este colectat selectiv nu costă.

În anii precedenţi a fost un succes, pentru că doar în trei zile au fost distribuiţi către fălticeneni toţi arbuştii ornamentali de tuia care au fost plantaţi pe proprietate publică sau pe proprietate privată. Prin implementarea acestui program de educaţie ecologică, contribuim la responsabilizarea şi conştientizarea cetăţenilor municipiului Fălticeni, pentru a avea un oraş cât mai curat”.

Regulamentul programului este disponibil pe site-ul organizatorului: www.falticeni.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticenenii care aduc la primărie 50 de PET-uri sau doze de aluminiu vor primi un puiet de tuia.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fălticenenii care aduc la primărie 50 de PET-uri sau doze de aluminiu vor primi un puiet de tuia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei