Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus. Dispar tezele, care vor fi înlocuite cu evaluări, la începutul şi la sfârşitul anului şcolar

Miercuri, 30 Martie 2022 (19:12:27)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În structura noului an şcolar 2022-2023, anunțată miercuri de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după şedinţa de Guvern, semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus. Elevii nu vor mai susține teze semestriale, acestea fiind înlocuite cu evaluări, la începutul şi sfârşitul anului şcolar. De asemenea, se va introduce, pe lângă Şcoala Altfel, Şcoala Verde, de o săptămână. „Este vorba despre nevoia de a alterna module de învăţare, de 6, 7, 8 săptămâni, cu module de repaus. În acest fel, putem să ne adaptăm pe specificul anului şcolar din România. Mai ales, propunerea agreată este ca şcoala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învăţare. După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanţă, la finele lunii octombrie, astfel că 24-30 octombrie să fie prima vacanţă, acordată tuturor elevilor şi preşcolarilor”, a explicat Ministrul Cîmpeanu.

El a completat că după această vacanţă, urmează modulul 2 de învăţare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă, după care va fi cea de-a doua vacanţă, 23 decembrie - 8 ianuarie. După al doilea modul, urmează modulul 3, care ar începe pe 9 ianuarie.

În premieră, a anunțat ministrul Educației, acest modul se va derula până în luna februarie, când va fi a treia vacanţă, care va putea fi acordată în a doua, a treia sau a patra săptămână a lunii februarie, la decizia fiecărui Inspectorat Școlar Judeţean, prin consultare cu cei implicaţi. ”Este vorba de o vacanţă de o săptămână, mobilă, în luna februarie”, a spus Cîmpeanu, care susține că cel de-al 4-lea modul se va derula până în preajma sărbătorilor pascale, atât cele catolice, cât şi cele ortodoxe, în perioada 8-23 aprilie. După această vacanţă, urmează modulul 5, şi ultimul, care se derulează până în data de 16 iunie. Cea de-a cincea vacanţă este cea de vară, care va începe pe 17 iunie şi va dura până în prima luni a lui septembrie, când începe anul şcolar 2023-2024.

Tot ca noutate, Sorin Cîmpeanu a anunțat introducerea săptămânii Școala Verde, pe lângă Şcoala Altfel. „Această săptămână va putea fi introdusă în structura anului şcolar 2022-2023, în modulele 4 şi 5 de învăţare, când şcolile vor avea libertatea să îşi aleagă, în funcţie şi de condiţiile climatice”, a mai spus ministrul. Intenția reprezentanților Ministerului Educației este să introducă anul viitor și educaţia financiară în programa școlară. Cîmpeanu a mai declarat: „Având în vedere relevanţa tezelor semestriale, având în vedere această structură a anului şcolar cu cele cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus, intenţionăm să revizuim regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitar, în sensul renunţării la aceste teze semestriale”.

Ministrul Educației a spus că a luat act de solicitarea elevilor, a unei evaluări standardizate, sumative, la final de an şcolar, şi solicită ca elevii să susțină o astfel de evaluare și la început de an şcolar. Sorin Cîmpeanu a mai spus că vor fi medii încheiate la finalul anului şcolar, „pentru că cele încheiate până acum la final de semestru nu au avut relevanţă şi nu au fost folosite”.

O altă precizare pe care a făcut-o Ministrul Educației a fost legată de profesori, acesta declarând: „Se va da libertatea profesorilor să îşi organizeze evaluările, pe parcurs, în funcţie de calendar, de ritmul de predare a materiei”. Astfel, noua structură a anului școlar 2022-2023, propusă de Sorin Cîmpeanu și aprobată în unanimitate de reprezentanții elevilor, ai profesorilor și ai părinților în ședința Consiliului pentru Dialog Social, este următoarea:

5 septembrie – 24 octombrie – modulul 1;

24-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii;

31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2;

23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă;

9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4;

8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară;

24 aprilie – 16 iunie – modulul 5;

17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus. Dispar tezele, care vor fi înlocuite cu evaluări, la începutul şi la sfârşitul anului şcolar.
 Vizualizări articol: 2062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus. Dispar tezele, care vor fi înlocuite cu evaluări, la începutul şi la sfârşitul anului şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei