Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJ Suceava alocă 3,46 milioane de lei pentru o sală de implantare a stimulatoarelor cardiace și electrofiziologie la Spitalul Județean

Miercuri, 30 Martie 2022 (19:16:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consiliul Județean Suceava va aloca 3,46 milioane de lei pentru amenajarea unei săli de implantare a stimulatoarelor cardiace și electrofiziologie la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”. Acesta după ce deliberativul județean a aprobat cu unanimitate de voturi studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „amenajare și dotare sală pacing cardiac și electrofiziologie, în cadrul secției de cardiologie” din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

„În cadrul secției de cardiologie de la Spitalul Județean noi am aprobat deja dotările, pentru stimulatori cardiaci care să poată fi implantați și aici, la Suceava. Acum aprobăm amenajarea sălii. Și a fost nevoie de un studiu care să stabilească indicatorii tehnico-economici”, a spus șeful administrației județene, Gheorghe Flutur. El a arătat că suma de 3,46 milioane de lei va fi alocată doar din bugetul Consiliului Județean, iar durata estimată a lucrărilor este de șase luni.

În expunerea de motive a proiectului inițiat de vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu și aprobat în ședința de miercuri a deliberativului se spune că „din studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Amenajare și dotare sală de pacing cardiac și electrofiziologie, în cadrul secției de cardiologie a Spitalului Județean Suceava, reiese că în ultimii 12 ani stimularea electrică a progresat foarte mult în domeniul resincronizării ventriculare ca terapie complementară pentru pacienții cu insuficiență cardiacă refractară la tratament și întârziere de conducere ventriculară. Urmărirea pe termen lung a unui purtător de stimulator implică existența unei secții cu o organizare corespunzătoare, ai cărei infrastructură și personal să asigure o evaluare periodică de sănătate a pacientului. Rezultă astfel oportunitatea amenajării și dotării unei săli de pacing cardiac și electrofiziologie în cadrul secției de cardiologie a Spitalului Județean, care să creeze posibilitatea unui act medical optim capabil să salveze, să îmbunătățească și să prelungească viața pacientului”.

Ca soluție tehnică pentru noua investiție s-a propus recompartimentarea unui salon, care va cuprinde sala pentru pacing, un spațiu pentru pregătirea pacientului, o cameră pentru medic și un depozit de materiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava alocă 3,46 milioane de lei pentru o sală de implantare a stimulatoarelor cardiace și electrofiziologie la Spitalul Județean.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava alocă 3,46 milioane de lei pentru o sală de implantare a stimulatoarelor cardiace și electrofiziologie la Spitalul Județean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei