Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevii se pot înscrie la Concursul naţional de creaţie literară „Tinere condeie”

Miercuri, 30 Martie 2022 (10:17:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul naţional de creaţie literară pentru elevi „Tinere condeie” este cuprins în calendarul activităților educative naționale finanțate de Ministerul Educației pentru anul 2022. Concursul de creație literară cuprinde trei etape: etapa locală (până pe 14 aprilie 2022 se selectează lucrările care vor participa la etapa județeană. Se califică maximum 10 elevi/unitate școlară pentru etapa județeană); etapa județeană (se va desfășura la sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava pe 4 mai 2022) și etapa națională, care se desfășoară în perioada 15 mai  – 1 iunie 2022.

Pentru a se asigura o maximă obiectivitate a jurizării, se mențin regulile de secretizare din anii trecuți. Am aflat de la inspectorul școlar Tatiana Vîntur că nici o lucrare nu va fi semnată de autorul ei. Pe fiecare lucrare, elevul autor își va trece doar un motto, la liberă alegere. Numele și prenumele autorului, unitatea școlară și numele și prenumele profesorului îndrumător se trec, împreună cu mottoul, pe o foaie separată și vor fi introduse într-un plic sigilat A5. Fiecare plic A5 conține o listă cu titlurile lucrărilor respectivului elev, mottoul său, numele și prenumele, clasa, școala, localitatea. Creaţiile literare  și plicul cu mottoul se trimit însoţite de adresă oficială din partea şcoliipână pe 29 aprilie 2022, la inspectorul şcolar pentru limba și literatura română, prof. Isabel Vintilă.

„În adresă se precizează toate datele cuprinse în tabelul din googledocs. Lucrările de la o unitate școlară se trimit într-un singur dosar cu șină şi nu vor fi puse în folii transparente, respectând precizările acestei adrese și regulamentul concursului. Lucrările care nu au toate informaţiile solicitate vor fi descalificate. Datele referitoare la înscrierea lucrărilor vor fi consemnate în documentul googledocs, până pe data de  29 aprilie 2022”, a mai explicat inspectorul școlar Tatiana Vîntur. Regulamentele proiectelor cuprinse în CAEN 2022 sunt disponibile pe https://drive.google.com/drive/folders/1UI1MK1MmYDLrWL1jvUYCZY2E0GW_hd3U?usp=sharing

La ediția din 2019 a Concursului naţional de creaţie literară pentru elevi „Tinerelor condeie”, Suceava a avut următorul palmares: Premiul I: Andronicescu Ioana Alexandra – Școala Gimnazială „George Voevidca” C-lung Moldovenesc, Smalbergher Diana – Liceul Tehnologic „Lațcu Vodă” Siret, Ursachi Iuliana – Liceul Tehnologic „Lațcu Vodă” Siret; Premiul II: Cristinaru Ștefan – Liceul Tehnologic „Lațcu Vodă” Siret; Premiul III: Trașcu Robert Valentin – Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, Ailenei Elena – Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava; Mențiuni: Purice Teodora – Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava, Mihăilescu Andra Antonia – Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii se pot înscrie la Concursul naţional de creaţie literară „Tinere condeie”.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii se pot înscrie la Concursul naţional de creaţie literară „Tinere condeie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei