Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acțiune

Elevii Școlii Gimnaziale „Cristofor Simionescu” Plopeni au organizat un spectacol dedicat mamei

Joi, 10 Martie 2022 (10:02:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corul de copii și orchestra Școlii Gimnaziale ,,Cristofor Simionescu” din Plopeni, sprijiniți de directorul Anca Chelba și coordonați de profesoara Valentina Maria Tablan Popescu, au prezentat, pe 8 Martie, momente artistice dedicate mamei. „Fiecare cuvânt al mamei este ca o liră de aur. Mama este începutul tuturor. Mama este comoara dumnezeiască, o comoară pe care nici un om n-ar îndrăzni s-o târguiască. Ruga mamei apără de orice primejdie și pe apă, și pe uscat”, cu aceste cuvinte, elevii au reușit să transmită multă emoție și iubire față de mamele lor. Fiecare spectator a fost îndemnat să-și deschidă inima și să pășească alături de copii „în lumea fanteziei și culorii pe care mamele o țes în jurul nostru. Sperăm ca glasurile și trăirea noastră să vă reamintească planul copilăriei ocrotite de îngerul păzitor numit mamă și de tot frumosul așezat sub aripa acesteia”.

Corul de copii și orchestra Școlii Gimnaziale ,,Cristofor Simionescu” din Plopeni au deschis programul artistic cu piesa ,,E ziua ta, mămico!”, cu speranța de a aduce multă bucurie tuturor mamelor.   

Cu emoție, eleva Medina Tișoveanu, din clasa a VI-a A, a surprins „esența firii materne”, și anume, puterea de sacrificiu fără a aștepta ceva în schimb, recitând, cu emoție și patos poezia: ,,Șase pui și-o biată mamă” de Vasile Militaru.

„Micii actori de pe scenă” au revenit în continuarea programului pe făgașul poeziei ce parcă mângâie dorul și sacrificiul absolut și etern al mamei. Eleva Miruna Standolariu, din clasa a VII-a A, a recitat cu sensibilitate poezia ,,Tare necăjită ai fost, mamă!” de Ștefan Vlad, iar elevul Pricop Cezar, din clasa a V-a A, a rostit poezia intitulată ,,Mamei” de Mircea Micu, ambii coordonați cu atenție de prof. Nicoleta Zettel.

Corul de copii al Școlii Gimnaziale ,,Cristofor Simionescu” și-a continuat programul artistic cu interpretarea melodiei ,,Mama” din repertoriul grupului Andantino. În încheierea programului artistic, Corul Școlii Gimnaziale ,,Cristofor Simionescu” din Plopeni a interpretat frumoasa melodie ,,Mama, doar mama!”, din repertoriul cunoscutei interprete Corina Chiriac.

Multe mulțumiri au fost adresate cadrelor didactice ale școlii din Plopeni care și-au pus toată dragostea și dedicarea în coordonarea serbării dedicată mamei. „Mulțumim părinților care sunt întotdeauna alături de tot ceea ce realizăm și fără de care munca și patosul ne-ar fi în zadar. În această specială zi, mulțumim îndeosebi mamelor, care, cărămidă cu cărămidă, clădesc adulții de bază ai societății de mâine, chiar și prin sprijinul manifestat față de activități de acest gen, care clădesc personalitatea și rămân marcante în evoluția noastră, rămân un reper al copilăriei trăite frumos și încununate de artă. Mulțumim din suflet gazdelor Gheorghe Vatamanu de la Centrul Cultural din Dumbrăveni, care a făcut posibilă buna organizare a serbării școlii noastre, și nu în ultimul rând tuturor celor care ne-au fost aproape și au vizionat momentul nostru, care sperăm că a ajuns chiar și în cele mai întunecate cămăruțe ale sufletului. Și nu uitați: există multe lucruri frumoase în viață. O mulțime de trandafiri, stele, apus, curcubeie, frați, surori, unchi și mătuși. Dar există o singură mamă în lume”, au transmis organizatorii activității dedicate mamelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Școlii Gimnaziale „Cristofor Simionescu” Plopeni au organizat un spectacol dedicat mamei.
 Vizualizări articol: 1091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Școlii Gimnaziale „Cristofor Simionescu” Plopeni au organizat un spectacol dedicat mamei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei