Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un prim ucrainean s-a angajat în Suceava. Patru angajatori au o disponibilitate de 200 de locuri de muncă

Joi, 10 Martie 2022 (14:12:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a început o campanie prin care specialiștii instituției încearcă să aibă discuții directe cu refugiații ucraineni, privind actul normativ care clarifică dreptul de muncă al acestora pe teritoriul României, timp de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire pe încă 6 luni.

O veste bună ar fi că există un prim caz al unui cetățean ucrainean care s-a angajat acum câteva zile în Suceava, pe postul de curier.

Mirela Florea, directorul AJOFM Suceava, ne-a relatat că este vorba de un bărbat care a vrut mult să muncească, a cerut ajutor de mediere instituției și, deși nu cunoaște foarte bine limba română, s-a angajat pe postul de curier. Pentru a se descurca  la locul de muncă acesta  urma să primească la început comenzi pentru puncte fixe.

”Avem până acum în jur de zece persoane de naționalitate ucraineană care ni s-au adresat, în căutarea unui loc de muncă. Pentru o adresabilitate mult mai largă am început, de miercuri, o campanie de informare la hoteluri, dar și în Vama Siret, unde oferim pliante în limba ucraineană cu privire la oportunități de angajare pentru cei interesați”, a explicat Mirela Florea.  

AJOFM Suceava lucrează de câteva zile la strângerea de la angajatori de oferte de locuri de muncă.

”Avem patru angajatori, cu aproximativ 200 de locuri de muncă, care și-au manifestat clar disponibilitatea de a angaja și ucraineni. Rămâne să îi punem în legătură cu cei interesați, însă este încă o perioadă de început, mulți cetățeni ucraineni sunt debusolați, nu știu în ce direcție să plece sau dacă să mai rămână la noi”, a mai explicat Mirela Florea.

Un adevăr este că cei mai mulți refugiați sunt în tranzit prin Suceava și chiar prin România. Sunt și unii care stau deocamdată în zona Sucevei, în special dintre cei care speră că acest conflict armat se va încheia repede și se vor putea întoarce la casele lor.

Este posibil ca în timp cei care stau la Suceava să se gândească și la o angajare, iar AJOFM Suceava este instituția care îi poate ajuta.

Consilierea celor de la AJOFM Suceava îi poate sprijini pe ucraineni să se angajeze oriunde în țară. De altfel, din oferta de 200 de locuri de muncă care îi vizează și pe ucraineni, nu toate sunt în Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un prim ucrainean s-a angajat în Suceava. Patru angajatori au o disponibilitate de 200 de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 2620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un prim ucrainean s-a angajat în Suceava. Patru angajatori au o disponibilitate de 200 de locuri de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei