Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Vadim, un adolescent de 15 ani din Cernăuți, vine zilnic la Siret pentru a traduce pentru refugiații de război

Joi, 10 Martie 2022 (10:50:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adolescent în vârstă de 15 ani, Vadim, din Cernăuți, vorbitor de limba română, vine zilnic în vama Siret și ore în șir traduce pentru conaționalii săi care se refugiază în România din calea războiului. În Ucraina școlile sunt închise, dar băiatul spune că nu s-a gândit niciodată că la 15 ani va deveni translator. Nu vine singur la Siret, dar cel care îl însoțește nu este vreun adult, ci sora lui mai mică, în vârstă de 13 ani, care de asemenea traduce. Copiii trec ușor frontiera românească, dar la cea ucraineană pierd în continuare mult timp, deși grănicerii îi cunosc de-acum.

Vadim ne-a spus că cea care îi aduce zilnic de la Cernăuți la frontiera cu România este mama lor și tot ea este cea care îi preia, când se întorc acasă. „Părinții au zis că foarte bine, dacă vrei să mergi, te ducem și te aducem în fiecare zi. Mama mă aduce până în frontieră. Pentru mine este foarte ușor, fac asta din tot sufletul. Sunt foarte mulți care nu știu nici română, nici engleză și mama a zis că dacă vrei, mergi și ajută cu tradusul. Cel mai mult am stat aici două zile și-o seară. Nu mi-a fost somn defel. Nu m-am gândit că România o să ajute așa de tare Ucraina”, a spus adolescentul.

Ne povestește că în Cernăuți este încă pace, doar alarma aeriană sună din când în când și locuitorii merg în adăposturi. Cu inocența vârstei, despre refugiații care vin pe jos, el spune că sunt săraci, „dar care vin cu mașina sunt milionari”, crede Vadim.

Preotul Daniel Petrosciuc, de la parohia Negostina, îl cunoaște pe Vadim. Ne spune că adolescentul vine la Siret pentru a traduce încă din primele zile ale războiului și apreciază că acesta își ajută conaționalii. „Este greu de conceput ca un copil de 15 ani să vină aici să ajute, dar se vede că vârsta nu contează, totul este să vrei să te pui în slujba aproapelui tău”, a afirmat preotul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vadim, un adolescent de 15 ani din Cernăuți, vine zilnic la Siret pentru a traduce pentru refugiații de război.
 Vizualizări articol: 1925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vadim, un adolescent de 15 ani din Cernăuți, vine zilnic la Siret pentru a traduce pentru refugiații de război5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei