Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 57 (7974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După o noapte de panică cozile au dispărut la benzinării, unde creșterile de preț sunt de 40-50 bani/l de carburant

Joi, 10 Martie 2022 (10:22:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cozile la benzinării au scăzut mult sau au dispărut la unii distribuitori în cursul dimineții de joi, după ce prețurile modificate în cursul nopții trecute nu au atins cotele alarmante preconizate de consumatori. Mii de șoferi s-au îngesuit miercuri seara la majoritatea benzinăriilor din județ, după ce zvonurile preziceau o creștere spectaculoasă a prețurilor la pompă începând cu miezul nopții. De teama scumpirii unii au încercat să facă provizii, venind în benzinării cu butoaie și canistre suplimentare. Cauza a fost cel mai probabil dictată de isteria mediatică legată de războiul din Ucraina, dar și de scumpirile bruște, peste media normal a prețurilor din ultimele zile, într-un lanț maghiar de benzinării din țară și la unii benzinari independenți, la care prețurile afișate depășeau 11 lei/litru.

Unul dintre reprezentanții firmelor de distribuție de carburanți care operează în Suceava ne-a transmis în cursul serii de miercuri că prețurile au crescut la depozitele central de carburanți, însă creșterile  înregistrate în cursul nopții nu au fost pe măsura zvonurilor. Joi dimineață cozile la benzinării s-au diminuat mult sau au dispărut la unele dintre ele, iar prețurile afișate erau mai mari cu o medie de 40-50 de bani /litru la cele două tipuri importante de carburant. Carburanții se vindeau cu 8,24lei/l motorina și 8,05 lei/l benzina 95 în lanțul OMV, având prețuri de 7,75 lei/l motorina și 7,66 lei/l benzina 95 la Rompetrol, unde mașinile încă formau  cozi de câteva zeci de metri.

”Chiar dacă acum nu s-a scumpit atât de mult, eu cred că va ajunge la 10 lei/litru cel puțin și nu cred că la pas, cred că în 4-5 zile maxim. Păi uitați că au crescut prețurile cu 80 de bani/litru în numai 2-3 zile, iar acum au preconizat  o creștere cu 15-17 bani/l și e de 2-3 ori mai mare.”, ne-a spus Ionuț în timp ce intenționa să facă plinul într-o benzinărie din Suceava.

Rămâne de văzut ce creșteri se vor înregistra în continuare la prețurile carburanților, având în vedere că guvernanții au încercat să liniștească consumatorii din România, declarând miercuri seara că zvonurile în privința creșterilor sunt exagerate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După o noapte de panică cozile au dispărut la benzinării, unde creșterile de preț sunt de 40-50 bani/l de carburant.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
După o noapte de panică cozile au dispărut la benzinării, unde creșterile de preț sunt de 40-50 bani/l de carburant1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei