Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 55 (7972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ambasadorul Israelului, David Saranga, a treia oară în ultimele 10 zile, în vama de la Siret

Marţi, 8 Martie 2022 (11:21:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasadorul Israelului în România, E.S. David Saranga, a venit, marți, în vama de la Siret pentru a treia oară în ultimele 10 zile. „Sunt aici cu echipa mea de la București, să vedem cum putem să ajutăm refugiați. Vorbim despre israelieni care vin și trec granița, dar nu numai de israelieni. Vrem să vedem cum putem să ajutăm lumea care fuge de război”, a declarat ambasadorul Israelului. Ambasada a înființat încă de la începutul războiului în Ucraina un punct de sprijin în vamă pentru a ajuta cetățenii statului Israel și evrei refugiați din țara vecină, dar și de ajutor umanitar pentru toate categoriile de refugiați.

„Într-o criză ca asta, lumea vorbește despre război, despre o criză umanitară, dar fiecare persoană care trece aici este o dramă, este o tragedie. Vedem familii care s-au despărțit, vedem numai femei și copii și nici o persoană nu știe cum și când se va întoarce în casa ei. De aceea trebuie să ne gândim la oameni, la fiecare persoană care trece granița, că este o tragedie, o dramă. Asta este important, să vedem fețe”, a afirmat ambasadorul Saranga.

Potrivit acestuia, de la începutul războiului, circa 4.000 de israelieni au reușit să plece din Ucraina și mai sunt câteva mii care încearcă să treacă, dar în fiecare zi că sunt tot mai puțini israelieni care trec granița.

Ambasadorul a subliniat că orice cetățean al statului Israel care vrea să părăsească Ucraina poate s-o facă, nu are nevoie de ajutorul misiunii diplomatice decât în cazul în care nu are pașaport sau are o altă problemă. Principalul motiv al prezenței personalului de la ambasadă la Siret este ajutorul umanitar – „suntem aici pentru a da o mână de ajutor: am cumpărat haine, pături și alte lucruri pe care le-am dat”. Întrebat dacă la acest moment ar fi cetățeni israelieni care se află în pericol în Ucraina, E.S. David Saranga a răspuns că nu, dar fiind o situație de conflict, țara vecină „este un loc care nu e sigur”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Israelului, David Saranga, a treia oară în ultimele 10 zile, în vama de la Siret.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Israelului, David Saranga, a treia oară în ultimele 10 zile, în vama de la Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei