Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 55 (7972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Primăria se pregătește să primească refugiaţi

Marţi, 8 Martie 2022 (15:35:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primăria municipiului Fălticeni se pregătește pentru primirea refugiaţilor. Aşa cum am aflat de la primarul Cătălin Coman, sunt luate în calcul mai multe scenarii. În primul scenariu, dacă locurile de cazare devin insuficiente la Siret, Rădăuți şi Suceava, persoanele venite din Ucraina vor putea fi cazate temporar în internatele școlare, directorii de la cele trei licee comunicând numărul maxim de locuri pe care le pot pune la dispoziție fără să afecteze elevii care sunt cazați.

În scenariul doi, dacă vor fi foarte multe solicitări pentru a caza refugiaţi, atunci toți copii din internate vor fi trimiși acasă, vor sta la colegi sau se vor găsi alte soluții, iar toate locurile vor fi puse la dispoziția persoanelor fără adăpost.

Dacă nici așa nu putem face față solicitărilor, în următorul scenariu, sălile de sport de la cele patru şcoli gimnaziale, trei licee şi sala de sport <Gabriel Udişteanu> vor fi puse la dispoziția persoanelor venite din țara vecină gradual, după dotarea lor cu cele necesare.

Marți, 8 martie, într-o ședință extraordinară, Consiliul Local Fălticeni a alocat acordarea unui sprijin și asistență umanitară cetățenilor proveniți din zona de conflict din Ucraina. Suma de 97.450 lei va acoperi cheltuielile care vor fi făcute, într-o primă etapă, pentru cazarea și masa refugiaților.

„Am acoperit un capitol pe care îl aveam descoperit la începutul anului, cheltuieli pentru refugiați. Am alocat suma de 97.450 lei pentru partea de cazare și masă. Vrem să cumpărăm 30 de paturi complete, cu saltele, lenjerii de pat, pilote, perne, dorim să cumpărăm și medicamente în valoare de 10.000 lei, produse de igienă și să asigurăm masă la Cantina de ajutor social, pentru 100 de persoane, timp de 20 de zile, urmând ca, în funcție de necesități, să suplimentăm alocarea bugetară pentru protecție civilă”, a precizat primarul Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria se pregătește să primească refugiaţi.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria se pregătește să primească refugiaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei