Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 55 (7972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

10 copii care suferă de boli foarte grave, internați la un spital din Kiev, au fost transportați în Israel de pe Aeroportul Suceava

Marţi, 8 Martie 2022 (20:32:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece copii grav bolnavi de la un spital din Kiev au fost transportați în Israel de pe Aeroportul Suceava. În cursul zilei de marți, o echipă de la Centrul Schneider de Pediatrie al Grupului Clalit din Israel a participat la o operațiune specială de salvare la granița româno-ucraineană pentru a-i transporta în Israel pe cei 10 copii care suferă de boli grave, care necesită tratamente urgente. Copiii au ajuns în vama Siret împreună cu părinții, fiind preluați din graniță de către ambasadorul Israelului in România, David Saranga, după care au fost transportați cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne către Aeroportul Suceava.

Echipa medicală care a participat la transferul celor zece copii a fost formată din doi medici și două asistente prof. Irit Krause, directorul secției de pediatrie C, dr. Avichai Weisbach, medic superior în secția de terapie intensivă, Yulia Nikitin, asistent medical în secția de pediatrie și Jontalia Sirota, asistentă de terapie intensivă. După o lungă călătorie din zonele aflate sub asediu militar, copiii au fost evaluați clinic în vama Siret, după care au fost îmbarcați într-un mijloc de transport dotat cu toate echipamentele necesare pentru a rezista zborului spre Israel. Printre copiii care vor ajunge la Centrul Schneider din Israel sunt pacienți care au nevoie de dializă, dar și bolnavi de cancer. Copiii vor ajunge la secția de urgență a Centrului Schneider, de unde vor fi repartizați în diferitele secții, în funcție de starea lor medicală.

Directorul Centrului Schneider pentru Pediatrie, dr. Efrat Baron Harlev, a declarat că „suntem încântați și mândri să primim la centrul nostru copii din Ucraina care au nevoie de îngrijiri medicale și dorim să mulțumim tuturor oamenilor buni care au permis acest lucru, iar umanitatea lor extraordinară arată cât de măreț este Statul Israel. Personalul spitalului se simte obligat moral să ajute toți copiii, oriunde s-ar afla și se depun toate eforturile pentru a avea grijă atât de nevoile lor fizice, cât și de cele emoționale”.

Operațiunea de salvare a celor zece copii s-a desfășurat în colaborare cu mai multe ministere, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor și a beneficiat de sprijinul a zeci de persoane fizice și companii care s-au oferit voluntar să participe. Zborul special organizat pentru a aduce copiii și părinții lor la tratament la Centrul Schneider a fost posibil datorită oamenilor de afaceri Ami Lustig și Roi Ben Yami ai Grupului El-Ar, omul de afaceri Ofer Krezner, proprietar al City Capital Group, în timp ce consulul onorific al Ucrainei la Ierusalim a fost responsabil de pregătirea logistică și realizarea operațiunii, împreună cu Rafael Oha, CEO City Capital Group din Kiev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 copii care suferă de boli foarte grave, internați la un spital din Kiev, au fost transportați în Israel de pe Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 1118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 copii care suferă de boli foarte grave, internați la un spital din Kiev, au fost transportați în Israel de pe Aeroportul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei