Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 55 (7972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Primarul din Ulma a urcat în tractor și s-a apucat de deszăpezit drumurile după ninsoarea de marți dimineață

Marţi, 8 Martie 2022 (21:59:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marți dimineață, în zona de munte a județului Suceava a nins abundent, iar stratul de zăpadă nou așternut a fost de câteva zeci de centimetri. Prin locurile unde a viscolit, zăpada atingea chiar și aproape 1,5 metri. În anumite sate din comuna Ulma iarna era la ea acasă. În satul Lupcina, situat în imediata vecinătate a graniței cu Ucraina, l-am găsit pe Petru Marocico, primarul din Ulma. Îmbrăcat ca pentru munca de jos, primarul conducea un tractor cu lamă, echipat cu lanțuri de iarnă, cu ajutorul căruia deszăpezea un drum comunal. Angajatul Primăriei Ulma care este ”titular” pe postul de tractorist tocmai plecase cu treburi. ”Am lăsat totul și am venit aici să îi ajut pe oameni să nu rămână înzăpeziți. Chiar unul dintre ei m-a sunat să îmi spună că a fost la medic la Rădăuți și nu mai poate ajunge acasă din cauza stratului mare de zăpadă care s-a așternut pe drum. E o muncă dificilă și care după câteva ore constați că ai făcut-o de pomană, pentru că zăpada e adusă și pusă la loc de vânt. Chiar și așa trebuie să îi ajutăm pe oameni”, a arătat primarul Petru Marocico. Acesta spune că întreaga comună are circa 60 de kilometri de drumuri comunale, iar pentru întreținerea întregii rețele este nevoie de multă muncă și de costuri foarte mari. ”Noi suntem o comună săracă, iar fiecare ninsoare înseamnă cheltuieli suplimentare. Bugetul este unul limitat, dar chiar și așa facem toate eforturile care sunt necesare pentru ca oamenii să aibă un confort cât mai bun”, a mai spus Petru Marocico. Acesta a mărturisit că nu este pentru prima oară când lasă costumul de primar și trece la munca de jos, dar crede că acest lucru este absolut firesc și că în viitor va proceda în mod similar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Ulma a urcat în tractor și s-a apucat de deszăpezit drumurile după ninsoarea de marți dimineață.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Ulma a urcat în tractor și s-a apucat de deszăpezit drumurile după ninsoarea de marți dimineață5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei