Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 54 (7971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Meseria - o şansă pentru fiecare”, activitate la Centrul Şcolar Gura Humorului

Luni, 7 Martie 2022 (09:01:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) „Sf. Andrei” din Gura Humorului s-a desfăşurat recent, sub genericul „Meseria - o şansă pentru fiecare”, activitatea de promovare a meseriilor, aceasta făcând parte din calendarul de promovare a învăţământului profesional cu prilejul aniversării „Zilei Naţionale a Meseriilor”, precum şi popularizarea ofertei educaţionale a şcolii pentru anul şcolar 2021-2022.  

Activitatea a fost organizată de CSEI „Sf. Andrei” reprezentată de directorul Călinescu Petru Marian, în parteneriat cu Școlile Gimnaziale: „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, reprezentată de directorul Moroșan Otilia Petronela, „Petru Comărnescu” din Gura Humorului, reprezentată de directorul Lămăşanu Enico, „Școala Gimnazială Valea Moldovei”, director, prof. Geamăn Elena, Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” din Vama, director, prof. Faraon Bogdan, Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, director, prof. Munteanu Eugen.

Pentru a ilustra modul în care se pregătesc elevii de la CSEI „Sf. Andrei” în vederea dobândirii unei meserii, organizatorii ne-au spus că au organizat ateliere de lucru demonstrative pe domenii de activitate pentru care şcoala asigură calificare profesională şi anume: bucătar (coordonatori: prof. Bejinariu Andreea Elisaveta, Huţanu Lucia, Flutur Elena, Buliga Cîrstean Elena, Mireuţă Dorina, Luca Lăcrimioara, Stoleru Andreea Georgiana, Simeria Maria), confecţioner produse textile (coordonatori: prof. Gafiţescu Emilia Carmen, Buburuzan Casandra şi Novac Brânduşa) şi respectiv tâmplar universal (coordonatori: prof. Preda Liliana Carolina, Avîrvarei Eugen şi Jitaru Stela). La activitate și-au adus aportul următoarele cadre didactice: prof. Iordache Ancuța Gabriela, prof. Țilică Liliana Ștefania, prof. Leonti – Maxinaș Andreea – Oana și asistentul social Balmoș Georgeta Niculina.

Elevii din şcolile gimnaziale partenere, însoțiți de profesorii diriginți, au avut ocazia să participe activ la activităţile desfăşurate în cadrul atelierelor, să lege prietenii, să îşi formeze o idee în legătură cu specificul meseriilor prezentate.

Această activitate va fi urmată de activităţi de consiliere şi orientare şcolară şi profesională pe care CSEI „Sf. Andrei” le va furniza către elevii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES), cu sau fără arii curriculare adaptate, precum şi pentru elevii cu dificultăţi de învăţare din şcolile partenere.

Parteneriatul vine în ajutorul elevilor cu cerinţe educative speciale şi cu dificultăţi de învăţare, aflaţi în pragul abandonului şcolar după terminarea clasei a VIII-a. „Prin activităţile desfăşurate, se urmăreşte sprijinirea acestor elevi în vederea continuării studiilor în cadrul şcolii profesionale, lucru care să le asigure dobândirea unei calificări profesionale cerute pe piaţa muncii şi integrarea lor socială”, transmit profesorii coordonatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Meseria - o şansă pentru fiecare”, activitate la Centrul Şcolar Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Meseria - o şansă pentru fiecare”, activitate la Centrul Şcolar Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei