Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 54 (7971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două scenete prezentate de liceeni de la Colegiul Economic Suceava, folosind limba franceză

Luni, 7 Martie 2022 (16:11:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Alianța Franceză din Suceava continuă miercuri, 9 martie 2022, seria activităților desfășurate în cadrul proiectului „Les après-midi francophones – La Francophonie dans la communauté” cu activitatea „Apprendre le français par le théâtre”, activitate coordonată de profesoarele Anca Brăescu și Mirabela Cobzariu de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava.

Activitatea face parte din calendarul activităților dedicate Lunii Francofoniei la Suceava și are ca scop promovarea limbii franceze în rândul elevilor și descoperirea unor elemente socioculturale specifice spațiului francofon. Prin activitățile propuse, profesoarele urmăresc să cultive încrederea în sine a elevilor, motivația de a se exprima în limba franceză, precum și plăcerea de a transmite emoții vii interpretând texte în limba lui Molière. Prin intermediul jocului teatral, elevii își vor exersa creativitatea, memoria, mișcarea scenică și vor arăta că studiul limbii franceze înseamnă și ancorarea în realitatea lingvistică și culturală francofonă.

Elevii participanți la aceasta activitate fac parte din clasele a IX-a și a XI-a și vor interpreta piesa de teatru „La mauvaise note” și monologul „La crise d’ado”, două scenete în care liceenii implicați în acest proiect vor interacționa pe teme specifice adolescenței folosind limba franceză. Atât profesoarele, cât și elevii participanți la această activitate au mărturisit că teatrul reprezintă cu siguranță un excelent instrument ludic de perfecționare a competențelor lingvistice în limba franceză, dar și de descoperire a culturii și literaturii francofone.

Activitatea „Apprendre le français par le théâtre” continuă seria activităților și stagiilor de formare în teatru francofon inițiată de Alianța Franceză din Suceava, prin care se încurajează utilizarea tehnicilor teatrale în învățarea și promovarea limbii franceze în rândul elevilor și liceenilor. Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa de Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două scenete prezentate de liceeni de la Colegiul Economic Suceava, folosind limba franceză.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două scenete prezentate de liceeni de la Colegiul Economic Suceava, folosind limba franceză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei