Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 47 (7964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ultimele 24 de ore, 4.800 de refugiați din Ucraina au trecut prin vama Siret în județul Suceava. Arhiepiscopia oferă 2.100 de locuri de cazare

Duminică, 27 Februarie 2022 (11:41:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că în ultimele 24 de ore aproximativ 4.800 de refugiați din Ucraina au intrat în România prin vama Siret. Alexandru Moldovan a spus precizat că în momentul de față Inspectoratul pentru Situații de Urgență a operaționalizat complet tabăra mobilă pentru refugiați, iar în cursul dimineții zilei de duminică au fost primiți primii cetățeni ucraineni care au solicitat sprijin. El a mai adăugat că în vederea transferului cetățenilor ucraineni către locurile de cazare pentru perioadă mai îndelungată sau către aeroportul și gara din Suceava, ISU, cu sprijinul altor inspectorate din țară, asigură în zona PTF Siret 16 microbuze pentru transport. De asemenea, cele trei echipaje SMURD au acordat în ultimele 24 de ore asistență medicală pentru șase persoane.

Prefectul a mai spus că ISU Suceava a fost contactat în ultimele 24 de ore, la numărul de telefon 0758232029, de peste 200 de cetățeni, fundații și organizații care au exprimat dorința de a dona produse pentru ajutorarea refugiaților, iar până la acest moment, au fost luate în custodie și redistribuite funcție de nevoi cantități semnificative de produse alimentare, de bunuri de larg consum sau de igienă personală.

Alexandru Moldovan a subliniat faptul că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunțat că este în măsură să asigure un număr de circa 2100 locuri de cazare pentru cetățenii ucraineni, la mănăstiri și case parohiale, precum și a 600 de locuri în București.

„Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat, pentru ca cetățenii ucraineni greu încercați să treacă mai ușor prin aceste momente.

Ținem să aducem mulțumiri societății civile, fundațiilor, organizațiilor umanitare și cultelor religioase care s-au implicat și continuă să se implice voluntar în ajutorarea celor aflați în nevoie”, a declarat Alexandru Moldovan. El a reamintit că la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului  funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Prefectul a mai declarat că platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă linkul https://bit.ly/3K1mb3s  poate fi accesată, începând de astăzi, de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii și entitățile private care vor să doneze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În ultimele 24 de ore, 4.800 de refugiați din Ucraina au trecut prin vama Siret în județul Suceava. Arhiepiscopia oferă 2.100 de locuri de cazare.
 Vizualizări articol: 1486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În ultimele 24 de ore, 4.800 de refugiați din Ucraina au trecut prin vama Siret în județul Suceava. Arhiepiscopia oferă 2.100 de locuri de cazare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei