Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 47 (7964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților caută în permanență să sporească ajutorul acordat cetățenilor ucraineni care se refugiază la noi în țară

Duminică, 27 Februarie 2022 (08:37:49)

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților caută în permanență să sporească ajutorul acordat cetățenilor ucraineni care, din motivele prea bine cunoscute, se refugiază la noi în țară.
Am oferit spații de cazare, masă caldă, transport și asistență, tuturor celor care ne-au cerut ajutorul.
Am asigurat permanența în două puncte de interes: la punctul vamal Siret și la gara Burdujeni, unde, voluntari vorbitori de limbă ucraineană, au oferit pachete cu mâncare, cazare sau transport.
Acum, mai mult ca oricând avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră, pentru a putea susține demersurile începute.
Pentru susținerea concretă am deschis un cont
în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014,
în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110.
cu mențiunea sprijin refugiați Ucraina.
Puteți trimite alimente neperisabile sau alimente de tip conservă.
De asemenea ne puteți sprijini și cu bunuri: pături, lenjerii, saltele, perne, pilote,   jucării, medicamente, cartele telefonice cu minute sau credit, produse pentru igienă personală (în special pentru femei și copii) sau chiar produse de menaj.
Locația unde pot fi aduse toate acestea pentru a fi donate este Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți”
Calea Bucovinei, nr. 201
Rădăuți, jud. Suceava, CP 725400
Telefon: 0330 566 441
Orice spațiu de cazare disponibil, pe care doriți să-l puneți la dispoziție familiilor refugiate, vă rugăm să ni-l transmiteți.
Puteți cere detalii în punctele de asistență de la vamă și de la gara Burdujeni, sau apelând numerele de telefon:
0751 156 235 - Arhim. Iustin Tănase
0740 314 777 – Pr. Ionel Maloș

  • Continuăm să ajutăm

Și sâmbătă, 26 februarie 2022, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților s-a aflat lângă cei greu încercați, cetățenii ucraineni care au trecut frontiera prin punctul vamal Siret.

După ce în ultimele două zile numărul refugiaților care fug din calea conflictului armat nu a necesitat asistență suplimentară, astăzi Arhiepiscopia a pus la dispoziție voluntari vorbitori de limbă ucraineană, iar întreaga noapte a fost asigurată prezența reprezentanților Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților la punctul de trecere a frontierei Siret, dar și la Gara Burdujeni-Suceava. În plus, clerici și voluntari au transportat cetățeni ucraineni la centrele de cazare din municipiile Rădăuți și Suceava.

Au fost asigurate constant distribuirea alimentelor și a apei, direcționarea către locurile de cazare, oferirea de informații privind călătoria pe teritoriul României.

Totodată, au fost mobilizate echipe de voluntari care s-au ocupat de procurarea de jucării pentru a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor care trec granița în aceste zile.

Atât vineri, cât și sâmbătă, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, s-a aflat în punctul de frontieră Siret, a vorbit cu voluntarii, și s-a asigurat de bunul mers al acțiunilor de sprijinire a celor aflați în nevoie.

Având ca principiu iubirea creștină lucrătoare, arătată prin jertfa față de aproapele, voluntarii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, membri ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) și ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), precum și clerici și enoriași ai parohiilor aflate în apropierea punctului de frontieră Siret se implică în distribuirea cât mai rapidă a produselor colectate.

Mulțumim credincioșilor, clericilor, voluntarilor și tuturor celor care au susținut această inițiativă, dăruind din puţinul sau mai multul lor, pentru a fi alături de cei greu încercați în aceste zile. Pe lângă donații, au fost primite și numeroase mesaje prin care creștini din eparhie, dar și din străinătate, și-au anunțat intenția de a se implica în campania de într-ajutorare, prin asigurarea unor spații de cazare, dar și prin trimiterea de produse de strictă necesitate.

Gândul de recunoștință se îndreaptă și către autoritățile locale și instituțiile abilitate, care depun efort susținut pentru a veni în întâmpinarea refugaților ucrainieni cu toate cele necesare.

Mulțumim, de asemenea, Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru cele 2 tone de produse sanitare și alimente neperisabile trimise. Alese mulțumiri adresăm tuturor eparhiilor din cadrul Patriarhiei Române, care au răspuns apelului Preafericitului Părinte Patriah Daniel, alăturându-se acestui demers filantropic.

În contextul actual al crizei umanitare din Ucraina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a conturat un program de sprijin, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. În acest sens, a fost constituit un comitet alcătuit din clerici ai Centrului Eparhial, protoierei, exarhi și coordonatori de voluntari, pentru a identifica cele mai eficiente măsuri de sprijin în acest moment pentru cetățenii ucraineni aflați în tranzit sau care intenționează să rămână pe teritoriul României.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților face un apel către toți credincioșii de a spori rugăciunea în aceste zile tensionate. Mai mult, cei care doresc să se alăture acestor acțiuni umanitare, sunt îndemnați să ia legătura cu preotul paroh sau să doneze în conturile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014,

EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

deschise la Banca Comercială Română, cu mențiunea sprijin refugiați Ucraina.

 (Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților caută în permanență să sporească ajutorul acordat cetățenilor ucraineni care se refugiază la noi în țară.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților caută în permanență să sporească ajutorul acordat cetățenilor ucraineni care se refugiază la noi în țară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei