Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 47 (7964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Au lăsat în spate infernul

Sute de refugiați de naționalități diferite, fugiți din calea armelor, la adăpost în zona corturilor din Siret

Duminică, 27 Februarie 2022 (14:12:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A patra zi în Vama Siret. Sute de oameni au lăsat în spate infernul. Au fugit din calea armelor și au ajuns pe pământ românesc, după un drum obositor și plin de neprevăzut. Sute de refugiați de naționalități diferite și-au găsit un adăpost temporar în zona corturilor din Siret. Este vorba de tabăra mobilă pentru refugiați amplasată pe stadionul din orașul Siret. În această locație vor putea fi cazate 201 persoane. Printre refugiați se află și studenți din țări îndepărtate, indieni, pakistanezi, sirieni etc., care așteaptă să fie preluați de autocare și duși la Aeroportul Otopeni, de unde vor pleca spre țările de origine.

Durata maximă de ședere a refugiaților în tabăra de la Siret este de 72 de ore, după care aceștia vor fi preluați și duși într-o altă locație. Imaginea pe care o vedem la Siret este sfâșietoare: un refugiat este rănit și reprezentanții SMURD îi acordă prim ajutor, un altul este sfârșit de oboseală și parcă nu mai vede nici o luminiță de speranță, alți tineri stau îmbrățișați, într-un semn firesc de iubire, sentiment care învinge orice obstacol.

Se poate citi pe chipurile multor refugiați disperarea, spaima, dincolo de bucuria pe care cred că nu mai au puterea de a o afișa, aceea că au trecut de infern, de război, sunt într-o țară liberă, în care primesc tot sprijinul.

Atât autoritățile, cât și societatea civilă s-au mobilizat exemplar în aceste zile. Refugiații au alimente, apă, materiale de strictă necesitate chiar acolo, în tabăra de refugiați.

Sunt și declarații cutremurătoare, precum aceea pe care ne-a oferit-o o ucraineancă, după ce a trecut granița în România: „Ne-au cerut să nu deschidem ușile, să nu deschidem casele pentru nimeni, pentru că este foarte posibil să intre și să ne împuște în casă”. Femeia era la capătul puterilor. Nici nu a reușit să ne spună clar de unde vine. Ea și soțul ei erau bucuroși că au lăsat în urmă războiul. În următoarea perioadă se așteaptă tot mai mulți refugiați ucraineni și nu numai în tabăra de la Siret, care dispune de toate facilitățile pentru asigurarea celor mai bune condiții. Tabăra este dotată cu paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea sau dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă. Pe lângă toate acestea, refugiații au acces la alimente, la apă, la transport gratuit spre diferite destinații interne, dar și cazare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de refugiați de naționalități diferite, fugiți din calea armelor, la adăpost în zona corturilor din Siret.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de refugiați de naționalități diferite, fugiți din calea armelor, la adăpost în zona corturilor din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei