Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 47 (7964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Consilierul județean Larisa Blanari sprijină refugiații din Ucraina cu locuri de cazare, apă și alimente

Sâmbătă, 26 Februarie 2022 (10:01:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mamă a unui copilaș de aproape doi ani, consilierul județean Larisa Blanari s-a deplasat vineri în Vama Siret și a rămas profund impresionată de drama prin care trec familiile care se refugiază din calea războiului din țara vecină. Alături de Larisa Blanari a fost Vasile Maciuc, care, la rândul său, a empatizat cu suferința oamenilor din Ucraina.

”Uneori puțin înseamnă de fapt totul! Spun asta pentru că am încercat, atât cât am reușit, să aduc un strop de speranță! Și viața despre asta este! Din zecile de persoane cu care am vorbit vineri, o mămică și cei doi copii ai ei, unul de un an și celălalt de 5 ani, au reușit să se întâlnească și să rămână împreună. În tot acest timp am avut și sprijinul familiei Chiriac și împreună am reușit să îi aducem pe frații mamei, care fuseseră duși la centrul de imigrări de la Rădăuți. Astfel, familia reunită este cazată, atât cât e nevoie, la pensiunea familiei Chiriac din Siret”, a mărturisit Larisa Blanari.

Pentru a veni în sprijinul oamenilor care fug de conflictul militar din Ucraina, Larisa Blanari a închiriat o pensiune la intrarea în Siret, acolo unde va caza familii de refugiați, în special mame cu copii. Primele persoane au ajuns la pensiunea din Siret încă de vineri seară și vor sta acolo până când vor putea pleca spre rudele sau prietenii pe care îi au prin România sau prin alte țări din Europa. În prima noapte, la pensiune au stat 6 mame și 9 copilași, plus o familie de oameni mai în vârstă, care în dimineața zilei de sâmbătă a fost preluată de niște cunoscuți și transportată la Târgu Mureș.

Aflată în mijlocul valului mare de refugiați care fugeau din calea războiului din Ucraina, Larisa Blanari a empatizat cu oamenii. Lacrimile mamelor care se vedeau în siguranță alături de copii au fost un adevărat șoc și vor rămâne întipărite multă vreme în memorie. În afara vorbelor bune și a faptului că le-a oferit cazare celor aflați în suferință, Larisa Blanari a împărțit la intrarea în țară sute de plăcinte, ciocolate și sticle cu apă, un sprijin mic pentru oamenii care fug de război, dar extrem de apreciat de acești năpăstuiți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul județean Larisa Blanari sprijină refugiații din Ucraina cu locuri de cazare, apă și alimente.
 Vizualizări articol: 2740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consilierul județean Larisa Blanari sprijină refugiații din Ucraina cu locuri de cazare, apă și alimente1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei