Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 47 (7964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Domnul "Şumi-gol" în recital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Foarte bizară tendinţa românului implicat cumva în fotbal de a produce porecle pentru figurile emblematice ale fenomenului fotbalistic naţional (curat fenomen, coană Joiţico!), dar care nu prea se ciocnesc de realitatea pură. De exemplu, adăugarea sufixului "-gol" la numele idolului bănuit că ar fi înscris în cariera-i incertă niscai goluri. Ei, unii dintre ei chiar au şi marcat goluri, unele chiar importante în aritmetica deraiata a campionatului nostru, precum Dănciulescu, devenit "Danciu-gol". Mi-am reamintit chestia asta miercuri seara, când la Digi Sport 1 invitat în studio a fost "Şumi-gol", cum îi ziceau gazdele lui Şumudică, reputatul clovn de pe marginea gazonului, revenit în arena circului naţional după câteva noi recitaluri pe meleaguri turceşti. Nu-mi amintesc să-l fi văzut înscriind, la vremea lui, ceva goluri, fie memorabile prin frumuseţe, fie determinante în adjudecarea vreunui trofeu. De altfel, golgheterii români adevăraţi pe care mi-i amintesc mereu cu drag se numeau Dumitrache, Dudu Georgescu, Cămătaru, şi nu-ţi trecea prin cap să-i sufixezi, ca să se afle cu ce se îndeletnicesc, fiindcă îţi arătau ei meci de meci că se ocupă cu înscrierea de goluri. Acum, dl "Şumi-oarecum-gol", devenit antrenor pentru cine are timp, nerv şi mai ales bani să-l creadă, a mai luat un şut din Turcia, de la unii pe care s-a angajat să-i scoată din rahatul în care erau pân' la gât, dar pe care i-a băgat până la nas! În prea multele minute de lamentaţii, dl ex-Şumi-gol ne-a explicat cum turcii ăştia, ultimii, au fost nişte jigodii, neplătindu-i pe el şi pe banda de secunzi de mare randament cu care e înhăitat, şi cam tot aşa se aratăşi jegurile de la Rapid care nici măcar nu s-au învrednicit să-l roage în genunchi să vină acolo ca să le aducă, priceput cum îl ştim, întâi titlul, apoi Champions' League şi ce-o mai fi după... De fapt, România îi cam pute clovnului care e ca şi plecat către un alt campionat din străinătate. Du-te, Şumi, du-te! Dute-n... altă ţară!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnul "Şumi-gol" în recital.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Domnul "Şumi-gol" în recital5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei