Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 45 (7962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Individul care a amenințat un activist că îi ”ia capul dintr-o lovitură”, reținut în arest

Joi, 24 Februarie 2022 (15:58:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Bărbatul care a amenințat un activist de mediu care se afla la Moldovița, spunându-i printre altele că, dacă îl va filma, ”îi ia capul dintr-o lovitură”, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Polițiștii l-au ridicat, joi, 24 februarie, pe Vasile Creuco, în vârstă de 34 de ani, din Izvoarele Sucevei, el fiind introdus în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore.  

Activistul de mediu Daniel Ghinghiloschi se afla luni în zona Moldovița – Vatra Moldoviței - Vama, unde verifica o serie de informații despre transporturi de lemn. El a fost amenințat de un tânăr care a venit cu mașina lângă autoturismul său și a început să îl întrebe ce caută în zonă.

Printre altele, localnicul l-a întrebat pe activistul Daniel Ghinghiloschi dacă este frate cu Daniel (n.r. Daniel Bodnar), de unde este și ce caută în zonă.

”Te-aș ruga să mă cauți să mă filmezi... îți tai capul dintr-o lovitură”, este o parte din conversația înregistrată de activist.

Activistul de mediu a depus plângere la Poliția Vama. Sesizarea este însoțită de înregistrarea audio, dar și video cu mașina celui care a vrut în mod evident să îl intimideze. 

Nu putem să nu remarcăm că poliția a luat în general măsuri imediate față de agresorii activiștilor de mediu, recent, dar și în anii precedenți.

Totuși, anchetele penale demarate ulterior pentru infracțiuni de genul amenințare sau chiar loviri nu s-au soldat, decât cu o excepție, cu trimiterea în judecată. Dosarele nu au fost nici clasate de procurori, rămânând în faza de anchetă, ceea ce este de neînțeles în cazul unor dosare destul de simple, cu amenințări sau loviri înregistrate video.

Cele mai multe astfel de dosare sunt înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul care a amenințat un activist că îi ”ia capul dintr-o lovitură”, reținut în arest.
 Vizualizări articol: 2364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individul care a amenințat un activist că îi ”ia capul dintr-o lovitură”, reținut în arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei