Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 45 (7962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație tensionată

A început războiul – un avion militar ucrainean a pătruns pe teritoriul nostru, fiind interceptat de Forțele Aeriene Române

Joi, 24 Februarie 2022 (09:29:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Războiul a început, foarte aproape de noi, iar implicațiile sale se fac deja simțite, nu doar în plan economic. Rusia a pornit un război total cu Ucraina azi-noapte, iar Belarus i s-a alăturat.

Chiar dacă România nu este implicată direct în acest război, motive de îngrijorare există.

Un prim incident care implică forțele militare s-a petrecut chiar în zona noastră, azi-dimineață, când un zbor neautorizat a fost semnalat în partea de nord a României.

Prezența unui aparat de zbor  care zbura relativ jos, dar nu a putut fi observat din cauza plafonului de nori, a fost observată și sesizată și în zona Sucevei dimineață, în jurul orei 6.30.

„Joi, 24 februarie, două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spațiul aerian național.

Cele două aeronave militare române au aplicat cu strictețe procedurile naționale și regulile internaționale aplicabile în astfel de situații, procedând la interceptarea și identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spațiul aerian românesc.

Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operațiune încheiată la ora 07.05.

După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autorităților române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situații”, au transmis reprezentanții MAPN.

În ceea ce privește situația de securitate din Ucraina, Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuții în monitorizarea situației și coordonarea forțelor și mijloacelor destinate situațiilor concrete care pot apărea.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale ne asigură că a luat toate măsurile necesare de reacție, atât cele care revin în mod direct instituției, precum și cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului național de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituțională, elaborate din timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început războiul – un avion militar ucrainean a pătruns pe teritoriul nostru, fiind interceptat de Forțele Aeriene Române.
 Vizualizări articol: 8989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
A început războiul – un avion militar ucrainean a pătruns pe teritoriul nostru, fiind interceptat de Forțele Aeriene Române2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei