Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 45 (7962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Finanțele sucevene au avut încasări la buget peste țintele stabilite pentru anul 2021

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul anului 2021, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a avut încasări peste țintele stabilite. Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a prezentat, miercuri, un raport privind starea economică și socială a județului Suceava în anul 2021, precizând că Finanțele sucevene au realizat transpunerea în practică a măsurilor aferente obiectivelor din Strategia fiscal bugetară pe anul 2021. Alexandru Moldovan a arătat că bugetul general consolidat al județului Suceava, programat pentru anul 2021, a fost 2.947,69 de milioane de lei, reprezentând încasări de la Bugetul de stat, Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj, Bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUS). Moldovan a arătat că încasările au fost depășite, bugetul fiind realizat în proporție de 104,34%, respectiv 3.075,54 de milioane de lei.

El a spus că în anul 2021, în județul Suceava au fost înregistrați 245.905 contribuabili.

În raport se mai arată că în ceea ce privește gradul de conformare voluntară la plata obligațiilor fiscale, acest indicatorul a fost realizat în procent de 80,54% din ținta stabilită. „Prin activitatea de colectare a creanțelor bugetare, în urma aplicării măsurilor de executare silită, a fost încasată suma totală de 141,9 milioane de lei, ceea ce înseamnă o pondere de 4,61% din bugetul total consolidat. În ceea ce privește rata de colectare a arieratelor recuperabile, de la persoanele fizice, suma recuperată a fost de 936,88 milioane de lei, iar de la persoanele juridice, suma recuperată a fost de 1.141,83 milioane de lei”, se mai spune în raportul prezentat de prefectul județului.

De asemenea, activitatea de inspecție fiscală de anul trecut s-a concretizat într-un număr de 868 de controale, din care 561 la persoane juridice și 307 la persoane fizice. În urma acestora, sumele suplimentare nete atrase în 2021 de la persoane juridice au atins o valoare de 43,56 de milioane de lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 116,49%, iar de la persoane fizice au atrase 5,22 milioane de lei, indicele de realizare fiind de 114,94%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțele sucevene au avut încasări la buget peste țintele stabilite pentru anul 2021.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțele sucevene au avut încasări la buget peste țintele stabilite pentru anul 20210.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei