Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 45 (7962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ISU Suceava are pregătită o tabără mobilă cu 200 de locuri în care se pot primi refugiații din Ucraina

Joi, 24 Februarie 2022 (15:37:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava are pregătită o tabără mobilă cu 200 de locuri în care ar putea fi primiți refugiații din Ucraina, în urma izbucnirii conflictului armat din această țară. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, a precizat că până în momentul de față această tabără nu a fost montată, având în vedere că nu au fost solicitări din partea cetățenilor ucraineni care în cursul zilei de joi au intrat în număr foarte mare în județul Suceava, prin Vama Siret.

„În legătură cu refugiații, în acest moment, dacă va fi cazul și ni se va solicita, suntem pregătiți, iar tabăra mobilă este operativă, personalul fiind pregătit pentru ca, la nevoie, să fie montată. De altfel, în legătură cu această tabără mobilă, care în mod normal este destinată persoanelor sinistrate sau evacuate, în caz de producere a unor dezastre naturale, pot să vă spun că efectuăm periodic lucrări de întreținere și de antrenament pentru montarea acesteia, pentru ca la nevoie să poată fi folosită”, a precizat Alin Găleată. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a adăugat că tabăra este compusă din 30 corturi de cazare, fiecare cu o suprafață de 25 de metri pătrați, în care se află, în total, aproximativ 200 de paturi. El a mai spus că pe lângă aceste corturi de cazare, ISU Suceava mai are la dispoziție și trei corturi pentru servit masa, fiecare cu o suprafață de 96 de metri pătrați.

Reamintim că prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, declara, la începutul acestei săptămâni, că tabăra mobilă pentru refugiați ar putea fi montată, în caz de necesitate, în maximum 12 ore. Alexandru Moldovan a precizat că ISU Suceava are echipamentele necesare, corturi, paturi, perne, pături, cearșafuri, surse de curent electric și tot ceea ce permite cazarea temporară a unor persoane. El a mai spus că în județ au fost identificate și alte spații de cazare, astfel încât autoritățile să fie în măsură să gestioneze un eventual aflux de refugiați din Ucraina pe teritoriul județului. Moldovan a afirmat că aceste spații de cazare, verificate în prealabil de cadrele ISU, vor fi puse la dispoziție fie de autoritățile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condițiile minime în vederea cazării refugiaților.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISU Suceava are pregătită o tabără mobilă cu 200 de locuri în care se pot primi refugiații din Ucraina.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ISU Suceava are pregătită o tabără mobilă cu 200 de locuri în care se pot primi refugiații din Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei