Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 34 (7951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dan Cușnir: PSD ia în considerare inițierea unui referendum pentru demiterea primarului Sucevei, Ion Lungu

Vineri, 11 Februarie 2022 (11:20:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, consideră că modul în care s-a comportat primarul Ion Lungu în ședința Consiliului Local Suceava în care s-a propus revocarea din funcție a viceprimarului USR, Teodora Munteanu, se numește abuz de putere. Dan Cușnir a arătat că la ședința de Consiliul Local care a fost convocată pentru demiterea unui viceprimar au fost prezenți 17 consilieri locali, ședința fiind statutară, după care Ion Lungu a retras propunerea de schimbare a viceprimarului motivând cu niște presupuneri de alianțe care „există doar în mintea domnului Lungu, minte obosită de prea multe blaturi politice și înțelegeri <pe sub masă>”.

 

„Decizia de a vota pentru sau împotriva demiterii viceprimarului ar trebui să plece de la raportul de aprobare întocmit de către primar și de la principii. Raportul de motivare întocmit de către Ion Lungu pentru demiterea unuia dintre viceprimari este extrem de subțire, pueril și pe alocuri sună a autodenunț din partea primarului. Dacă nu ar avea nimic de ascuns, nu l-ar deranja întrebările și clarificările despre cum s-au eliberat autorizațiile de construire în Suceava”, a declarat Cușnir.

El a arătat că Biroul Organizației Municipale al PSD Suceava a decis să nu se implice în jocurile politice dintre PNL, USR, PMP și Pro România. Dan Cușnir a amintit că până acum câteva zile, primarul Ion Lungu declara că în Consiliul Local majoritatea funcționează și că PSD este singurul partid de opoziție în Suceava.

„Ne onorează acest statut atâta timp cât primăria este condusă prin abuz de putere de către Ion Lungu. Din acest motiv am și refuzat propunerea lui Ion Lungu ca PSD Suceava să dea un viceprimar. Ion Lungu, prin abuzarea funcției de primar, se înconjoară de obedienți în loc să se înconjoare de specialiști care să îl ajute inclusiv la întocmirea unui raport de aprobare. Nu vom permite ca Ion Lungu să își rezolve impotența administrativă și luptele politice din interiorul majorității PNL, USR, PMP și Pro România, folosindu-se de PSD”, a declarat liderul PSD Suceava.

El a mai spus că PNL, USR, PMP și Pro România își doresc funcția de viceprimar uitând că de fapt rolul consilierilor locali este de a reprezenta cetățenii și nevoile sucevenilor. „Ei doresc funcții, vor să se reprezinte pe ei în Consiliul Local, spre deosebire de consilierii locali PSD, care doresc proiecte cu termene clare, reguli și ordine care să ducă la progresul Sucevei. Nu este moral, etic și principial să soliciți demiterea unui viceprimar pentru că a pus niște întrebări și pentru că s-a interesat despre cum s-au emis niște autorizații de construire și în același timp să ai o complicitate față de celălalt viceprimar, care este și președinte de ședință în timp ce are statutul de inculpat pentru fals și uz de fals în relația cu Primăria Sucevei”, a declarat Dan Cușnir, care adăugat că „avem o responsabilitate față de suceveni și aceasta nu are nicio legătură cu jocurile politice toxice și sterile dintre PNL, USR, PMP și Pro România”.

Cușnir a mai precizat că „pentru că Ion Lungu conduce Primăria Sucevei prin abuz de funcție”, social-democrații vor analiza varianta inițierii referendumului pentru demiterea primarului Ion Lungu. „Este o procedură lungă și greoaie și în acest sens am constituit un grup de lucru care să identifice toate abuzurile și ilegalitățile primarului Ion Lungu. Rugăm Societatea Civilă din Suceava, ONG-urile, Organismele Civice, cetățenii, să ne sprijine pentru a evidenția modul abuziv și iresponsabil prin care a fost cheltuit banul public în ultimii 18 ani în Suceava”, a afirmat Cușnir.

El a mai precizat că PSD își dorește funcționarea pe bază de principii și de indicatori de performanță a Consiliului Local Suceava, iar până la demararea procedurilor de referendum, soluția pe care o propun social-democrații este schimbarea ambilor viceprimari din Consiliul Local Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Cușnir: PSD ia în considerare inițierea unui referendum pentru demiterea primarului Sucevei, Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 1569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Dan Cușnir: PSD ia în considerare inițierea unui referendum pentru demiterea primarului Sucevei, Ion Lungu1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei